Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

SkaS nya satsningar: Patienterna får mer att säga till om

Skaraborgs sjukhus upprättar ett patient- och närståenderåd och börjar med enkäter för att ”fånga upp patienters upplevelser av vården i realtid”.

SkaS gör två nya satsningar som ska göra att patienterna får mer att säga till om. Bland annat instiftas ett patient- och närstående råd. ”Rådet är så betydelsefullt för oss”, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

Bild: Annelie Hüllert Storm, Julia Kråklind

Annons

Det nya patient- och närståenderådet ska påbörja sitt arbete under hösten. Rådet ska bestå av tio personer med patient-, brukar-, och/eller närståendeperspektiv, skriver SkaS i ett pressmeddelande.

– Rådet är så betydelsefullt för oss, eftersom vi kommer att få patienters och närståendes perspektiv på vår verksamhet och strategiska ledningsfrågor. Målet är det ska bidra till utveckling av hälso- och sjukvården inom hela Skaraborgs Sjukhus, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström i en kommentar.

Annons

Annons

När det gäller de nya enkäterna kommer dessa att skickas ut via sms till patienter efter avslutat vårdbesök.

”Detta öppnar för möjligheter för patienter att i omedelbar koppling till vård och behandling svara på frågor, ge förbättringsförslag eller ge beröm”, skriver SkaS i sitt pressmeddelande.

– Med det nya får vi en uppföljning i realtid som ger tillgång till snabb återkoppling för stöd i pågående förbättringsarbeten. Det finns olika sätt att utveckla sjukvårdsverksamhet, vi väljer att lyssna på patienten och utveckla verksamheten tillsammans med patienten, säger Stellan Ahlström.

Annons

Annons

Till toppen av sidan