Annons

Annons

Annons

Skövde

SkaS nya satsningar: Patienterna får mer att säga till om

Skaraborgs sjukhus upprättar ett patient- och närståenderåd och börjar med enkäter för att ”fånga upp patienters upplevelser av vården i realtid”.

Text

SkaS gör två nya satsningar som ska göra att patienterna får mer att säga till om. Bland annat instiftas ett patient- och närstående råd. ”Rådet är så betydelsefullt för oss”, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

Bild: Annelie Hüllert Storm, Julia Kråklind

Annons

Det nya patient- och närståenderådet ska påbörja sitt arbete under hösten. Rådet ska bestå av tio personer med patient-, brukar-, och/eller närståendeperspektiv, skriver SkaS i ett pressmeddelande.

– Rådet är så betydelsefullt för oss, eftersom vi kommer att få patienters och närståendes perspektiv på vår verksamhet och strategiska ledningsfrågor. Målet är det ska bidra till utveckling av hälso- och sjukvården inom hela Skaraborgs Sjukhus, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström i en kommentar.

Annons

Annons

När det gäller de nya enkäterna kommer dessa att skickas ut via sms till patienter efter avslutat vårdbesök.

”Detta öppnar för möjligheter för patienter att i omedelbar koppling till vård och behandling svara på frågor, ge förbättringsförslag eller ge beröm”, skriver SkaS i sitt pressmeddelande.

– Med det nya får vi en uppföljning i realtid som ger tillgång till snabb återkoppling för stöd i pågående förbättringsarbeten. Det finns olika sätt att utveckla sjukvårdsverksamhet, vi väljer att lyssna på patienten och utveckla verksamheten tillsammans med patienten, säger Stellan Ahlström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan