Annons

Annons

Annons

Annons

Varnhem

Loppis i Varnhem har blivit tradition - nu är det dags igen

Loppisen i Varnhem har efter sex år blivit en tradition och nu är det dags igen. Över 30 Varnhemsbor öppnar lördagen den 21 maj upp sina trädgårdar och bjuder in loppissugna att låta både gamla prydnadsföremål, barnkläder och LEGO-bitar gå vidare till nya ägare.

På lördag är det återigen dags för loppis i Varnhem. Något som numer drar folk från hela Skaraborg och längre än så. Foto: Pressbild

Annons

Det var 2017 som några Varnhemsbor gick samman och bjöd in alla övriga på orten att delta i den stora byaloppisen. Intresset har varit stort genom åren och genom sociala medier och affischering når kännedomen om loppisen ut i hela Skaraborg och längre än så.

– Vi blev förvånade att vi lyckades nå så många som vi faktiskt gjorde, när vi väl gjorde verklighet av våra idéer. Och nu har loppisen blivit en inarbetad tradition som är ett måste och en självklarhet för många – både boende i Varnhem och besökare som åker långt, säger Anna Johansson, en av initiativtagarna till loppisen i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Varje år går en förfrågan ut till alla boende i Varnhem och under samma dag ordnar var och en med loppis på sin garageuppfart eller i sin trädgård. Hela konceptet och alla försäljare samlas under paraplyet ”Loppis i Varnhem” och det är denna samordning som lockar besökarna år efter år.

– Hela byn och bygden lever upp, det är så roligt att se. Loppisen sprider sig runt i hela samhället. Ett smart sätt är att ha loppis-kartan i mobilen eller ta en karta på plats och sen vandra runt till alla olika säljare som finns på gångavstånd, fyller Ulrika Krantz i.

Även Ulrika väckte idén om loppis och håller den igång. Kartan finns på loppisens Facebook-sida.

Om en köpare kommer över ett större fynd som blir otympligt att bära, går det ofta bra att be säljaren om att få ställa det i trädgården och komma förbi senare för att plocka upp det.

– Nu hoppas vi bara på fint väder för alla besökare och säljares skull, säger Anna och Ulrika fyller i att loppisen självklart kommer anordnas oavsett väderlek.

Annons

Annons

Annons

Till toppen av sidan