Annons

Annons

Annons

Annons

Sommarkvällar i Skara

Artister klara för Sommarkvällarna i Skara - här är de

Nu är det klart vilka artister som kommer stå för underhållningen när nu Sommarkvällarna i Skara äntligen kan bli av igen.

– I år vill vi ta till vara på hela sommaren, säger Mega+ projektledare Anna Engesvik.

Annons

Efter två års uppehåll är det dags att väcka liv i traditionerna. En efterlängtad sådan är Sommarkvällarna på Djäknescenen.

Redan den 18 juni rullar man igång – bokstavligt talat.

– Tanken med att starta redan i juni är att vi vill ta till vara på hela sommaren. Vi följer upp förra sommarens succé med en rullande Sommarkväll, avslöjar Anna Engesvik.

Kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson (M) och oppositionsråd Per-Åke Pettersson (S) ser fram emot sommarens evenemang i samarbete med Mega +. Något som Mega+ ordförande Håkan Persson och projektledare Anna Engesvik givetvis är glada åt.

Bild: Ida Sundén

Precis som ifjol är det Skaras egen Dansbandskung som kommer att rulla igenom stan och spela från ett lastbilsflak – något som Skaraborna uppskattade ifjol.

Annons

– Vi vill återskapa fjolårets succé. Vi hade en lastbil med Markus på (Persson, reds. anm) flaket. Vi märkte att folk tog till vara på den här kvällen, satt hemma i sina trädgårdarna och grillade och samlades på gatan när bandet kom rullande.

Annons

Nu hoppas man att det blir samma goda stämning i år igen.

– Man fick en skön stämning i hela stan och många tågade faktiskt efter. Det är väl lite det vi vill i år också. Dels att man tar till vara på att träffas hemma, man behöver inte själv ta sig ner på stan, men vill man göra det kan man bara hänga på kortegen, säger Anna Engesvik.

Dansbandskungen. Foto: Daniel Ström

Den andra sommarkvällen blir den 20 juli, under den så kallade travveckan. Då kommer Moderna Tider att inta scenen bakom stadshuset.

– Vi vill gärna ta till vara på och lyfta den här vecka. Moderna Tider spelar ju Gyllene Tider-covers så det blir sommarhits för hela slanten, säger Anna Engesvik.

Moderna Tider. Tributeband/festband som spelar Gyllene Tider låtar. Jimmy Gunnarsson ( Gitarr ) - Daniel Wollbratt ( Sång ) Robert Lundh ( Keyboard ) - Andreas Eriksson ( Trummor ). Foto: Pressbild.

Den tredje och sista Sommarkvällen är fredagen den 5 augusti och då kommer duon Dotter & Isa, båda kända från Melodifestivalen, att stå för underhållningen.

– Här har vi valt att lägga den sista Sommarkvällen under Sommarlandscupen när vi har många som är hemma och spelar fotboll och även många turister. Då satsar vi på en ganska bred målgrupp, särskilt de lite yngre.

Annons

Dotter. Foto: Arkivbild

Annons

Isa Tengblad. Fotograf: Fredrik Etoall

Kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson (M) hintar om att det kommer att finnas mer att se fram emot i Skaras evenemangskalender i sommar.

– Till de som längtar efter att få höra om vad som händer med den kvarts miljon extra som kommunfullmäktige har tillfört i år, kommer att kunna se fram emot fler släpp i samarbete med bland annat Mega+. Så det kommer fler smällkarameller men det får bli en liten cliffhanger.

Mega+ ordförande Håkan Persson gillar årets koncept.

– Det känns kul att vi kan sprida ut det så att vi får det en gång per månad och anpassa våra teman så att det passar i juni, det passar i juli under travveckan och i augusti. Det blir både för tillresta och för Skaraborna själva.

Ylva Pettersson (M) bjöd upp till dans men återstår att se om vädergudarna räddar oppositionsrådet Per-Åke Pettersson från ett påtvingat steppnummer eller ej.

Bild: Ida Sundén

– Sedan mellan de här stora fyrverkerierna kommer det tomtebloss av spännande saker som vi inte tänker berätta om än, inflikar Ylva Pettersson.

– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att Sommarlandscupen kommer igång igen och att vi uppmärksammar det genom den här Sommarkvällen, säger oppositionsråd Per-Åke Pettersson (S).

Det ligger mycket tanke och planering bakom årets Sommarkvällar - men vädret råder som bekant ingen över. Eller?

Annons

Annons

Hade inte politiken lovat att fixa varmt väder och sol? undrar Håkan Persson och då utlovar Ylva Pettersson ett extranummer om så inte är fallet:

– Om det inte är värme och sol så kommer jag och PP (oppositions Per-Åke Pettersson, reds anm) att genomföra ett steppnummer.

Men nu lovade kanske kommunstyrelsen ordförande för mycket.

– Nej, jag dansar inte, utbrister oppositionsrådet förskräckt.

Återstår att se vilka extranummer som kan bli aktuella med andra ord. Hur det kommer att se ut runt omkring Djäknescenen är ännu inte klart. De som hade sett fram emot ett besök från ett tivoli lär dock bli besvikna.

– Det kommer att bli ett konsertområde, men vi kan också berätta att vi medvetet har valt bort tivolit på området, säger Anna Engesvik.

Annons

Annons

Till toppen av sidan