Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Läsartext
KD besökte socialt projekt i Skara

—Ett bra exempel som gör samhället bättre och varmare, säger toppkandidaten för KD till riksdagen i Skaraborg, Dan Hovskär, efter studiebesöket hos Centrumbostäder i Skara.

Detta är en läsartext.

KD på studiebesök hos Centrumbostäder i Skara. Amira Janine utvecklingsledare, Maria Bruckshaw (KD), Tanjo Andersson (KD), David Pettersson VD och Dan Hovskär (KD). Foto: Privat

Annons

Där berättades det om BoSoc, ett unikt projekt som Centrumbostäder genomför där det inte bara är handlingsplaner och vackert tal om hur integration skulle kunna fungera, utan man bygger från grunden, på riktigt.

Med på studiebesöket med KD var förutom Dan även Maria Bruckshaw som är andra namn på regionlistan och Tanjo Andersson som är första namn för KD i Skara.

Annons

VD David Pettersson och Amira Janine, som är utvecklingsledare för sociala frågor på Centrumbostäder, berättade om arbetet på kvarteret Kaplan i Skara, som är ett miljonprogramsområde. Där jobbar man med projektet som ska stärka den sociala infrastrukturen.

Annons

– I Skara har vi mycket att vara stolta över. Detta projektet innehåller mycket, Amira och David gör det på riktigt, och med bra resultat! Man behöver ett varmt hjärta, en kall panna och ha rena händer, säger Tanjo Andersson.

På BoSoc har man gjort en ny mötesplats för att stärka tryggheten och öka gemenskapen. Det handlar om språk och kultur och om att tillsammans samverka. Bygga upp ett långsiktigt förtroende och vända trenderna, där fokus ligger på barn och unga. Det var många intressanta inspel om hur vi kan få ett mer socialt hållbart samhälle.

För KD är det ett bra sätt att arbeta. Dan Hovskär säger:

– Vi i KD tycker det är viktigt att jobba med förebyggande insatser, där föräldrastödsprogram är en viktig del. De syftar till att främja en god hälsa och utveckling hos barn och unga. Föräldraskapsstöd har särskilt stor nytta för barn som har hamnat lite på ”snedden i samhället”. Kan vi ge kunskap och rätt redskap till föräldrarna är mycket vinnit. Trygga barn och familjer, bygger ett tryggt samhälle!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan