Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Svar på insändare om digitala infartstavlor

Visst är de fina! Förhoppningen är att tavlorna bidrar till en ökad stolthet i både kommunen och i staden. Vi är många som gläds åt att de nu finns på plats.

Bild: Josefine Hektor

Annons

I fullmäktige 2016 bifölls motionen om att Skara kommun skulle börja använda digitala informationstavlor vid de större trafikstråken. I motionen angavs att tavlorna skulle placeras utanför staden där det finns stora trafikstråk och E20 likväl som väg 49 omnämndes särskilt som platser för tavlorna.

LÄS MER: Vem är ansvarig för placeringen av Skaras nya digitala informationstavlor?

Annons

Annons

Under arbetets gång har förslagen till placeringar varit många, liksom dialogerna med fastighetsägare, Trafikverket och Länsstyrelsen. Tanken var initialt att tavlorna skulle placeras så att de inte passerades av i huvudsak Skarabor, utan av pendlare, förbipasserande och turister. Dagens lösning är dock närmre staden, där kommunen äger marken och har rådighet. Vi har valt att placera tavlorna på platser där det passerar en större mängd trafik, längs med pendlingsstråken till Lidköping och Falköping och nära trafikplatsen vid östra infarten från E20.

Alla evenemang som kommer upp på tavlorna återfinns alltid på skara.se/evenemang, så som kommuninvånare behöver man inte missa någonting.

Edith Rudström, kommunikationsstrateg och projektledare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy