Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Badhuset har stängt – utebadet får nya öppettider och billigare entré

Nu blir det inga kanonkulor i simbassängerna i Skaras badhus på ett tag. Från och med torsdagen 12 maj är badhuset stängt för renovering.

Men redan den 19 maj öppnar utebadet för säsongen – med lite extra generösa öppettider och reducerade entrépriser.

Bild: Josefin Berntsson, Jan Andersson

Annons

Nu är Vilanbadet stängt och istället inleds det omfattade arbetet med att byta ut det föråldrade ventilationssystemet som ställde till det i höstas.

I augusti ifjol tvingades Vilanbadet stänga efter ett åsknedslag. Lyckligtvis kunde badhuset öppna igen efter bara några dagar. Men den 19 oktober var olyckan framme igen. Då stängdes badhuset på obestämd tid eftersom ventilationen i inte fungerade. Det visade sig att själva fläktmotorn hade gått sönder. Den 24 november var man redo att ta emot badsugna gäster igen.

Annons

Annons

Redan den 19 maj öppnar Skaras utomhusbad för säsongen.

Bild: Josefin Berntsson

Det stod dock klart att badet skulle behöva stängas ytterligare en gång – för ett planerat byte av nämna ventilationssystem. Men nu handlade det om en betydligt längre period.

LÄS MER: Miljoninvestering på Vilanområdet efter strulet

LÄS MER: Vilanbadet tvingas stänga igen - i fyra månader

Från och med den 12 maj är badet nu stängt. För att kompensera för det kommer utomhusbadet i år att öppna redan den 19 maj, då med utökade öppettider.

Bland annat kommer utomhusbadet vara öppet upp för morgonsim två dagar i veckan. Därtill halveras priset för engångsentréer samt för det så kallade Sommarkortet. Sommarkorten går att köpa från och med att utebadet öppnar den 19 maj.

Annons

Annons

Till toppen av sidan