Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Naturpasset startar i Petersburg och Ardala - ”Inga förkunskaper behövs”

Årets Naturpasset har startat, där orienterare bjuds in till Petersburg och Ardala. I år är det sammanlagt 45 kontroller som deltagarna ska hitta och ta sig förbi.

Text: 

Årets arrangemang för Naturpasset i Skara drogs igång förra veckan.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Nu är kontrollerna till årets Naturpasset på plats i Petersburgsområdet söder om Skara och i Ardala. Under perioden 6 maj till 15 augusti kan orienterare inom varierande svårighetsgrader delta. I år är det sammanlagt 45 kontroller fördelade på de båda kartorna. För de deltagare som fyller i och lämnar in sitt startkort kommer priser delas ut.

Annons

Kontrollerna kan besökas när som helst och deltagare kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna.

Annons

Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion

Det finns över 400 områden runt om i Sverige. Områdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge deltagarna en fin naturupplevelse och en lagom utmaning.

–Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande, säger Tommy Hög, som är ansvarig för evenemanget.

Inga förkunskaper behövs, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

För den som vill finns också möjlighet att delta i Naturpassets fototävling genom att registrera kodbokstäverna från de kontroller man besökt och lägga upp en bild på temat ”Med skärpa i naturen”.

Naturpasset arrangeras av IK Gandvik. På klubbens hemsida finns mer information om hur det går till.

Ansvariga för tävlingen förtydligar att Naturpasset i sig inte är någon tävling – man tar sig ut i skog och mark när det passar och orienterar sig fram till så många kontroller man vill i sin takt. 

Årets Naturpass finns att köpa i Petersburg och i butiken MyMarket i Ardala.

Annons

Annons

Till toppen av sidan