Annons

Annons

Annons

Annons

Eurovision

Jakobs om uppståndelsen i Eurovision: ”Otroligt”

Årets Eurovisionartister har mött pressen på det årliga "turkosa mattan"-jippot. Ett av mattans hetaste villebråd heter Cornelia Jakobs.

– Det är helt otroligt faktiskt, säger hon om uppståndelsen.

Cornelia Jakobs gör entré på den turkosa mattan i Turin. Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Eurovision-veckan började som vanligt med att alla artister intog den "turkosa mattan" för att prata med journalister från hela Europa. I år ägde tillställningen rum vid det pampiga Venaria-palatset utanför Turin.

Mattans kanske mest eftertraktade intervjuobjekt, vid sidan av Ukrainas Kalush Orchestra och Italiens Mahmood & Blanco, var svenska Cornelia Jakobs.

Annons

– Jag har ingen aning om hur många intervjuer jag har gjort i dag, jag börjar bli lite hjärndöd och säger konstiga saker. Men jag står på benen än så länge, säger hon.

Annons

"Jag känner mig väldigt ärad och smickrad", säger Cornelia Jakobs om uppmärksamheten. Jessica Gow/TT

Men trots allt trivs hon med den stora uppmärksamheten.

– Jag känner mig väldigt ärad och smickrad, det är en otrolig komplimang. Att folk verkligen gillar låten så mycket är helt ljuvligt.

Har du hunnit träffa andra artister?

– Jag och Spaniens Chanel bor på samma hotell så vi har minglat lite och hon är supergullig. Sedan har jag hängt lite med britiska Sam Ryder och han är också supernice, Men annars så har de separerat oss ganska mycket på grund av covid, säger hon.

– Förmodligen får vi träffas mer när det är genrep och det ska bli skitkul. Det känns generellt inte som att det är så tävlingsinriktat här. Det är varm och kärleksfull stämning.

Björn Berglund/TT

LÄS MER: Ukrainska favoriterna: ”Njuter inte av tävlingen”

Annons

Annons

Till toppen av sidan