Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Läsartext
Laddade inför folkhälsoveckan

SPF Skara välkomnar sköna maj med en fullspäckad folkhälsovecka med start måndag 16 maj. Veckan innehåller allt från temavandringar, cykeltur, styrketräning till digitala föreläsningar plus gemensamma fikastunder, förstås.

Detta är en läsartext.

Aktivitet, rörelse och gemenskap är grunden för den folkhälsovecka som SPF Skara kör igång måndag 16 maj. Lisbeth Neht Jern, Gunilla och Bertil Magnusson, Lill Schander, Kerstin Nilsson, Ingrid Svensson, Aina Andersén och Vivianne Sundmark hoppas att många hänger med. FOTO: ELISABET STÅLARM

Annons

Satsningen på SPF:s folkhälsovecka är gemensam för hela landet och där erbjuder Skaraföreningen också ett eget program. Detta med utgångspunkt i att friskvård handlar om att röra på sig under trivsamma former tillsammans med andra. Men också att lära sig mer om sambandet hälsa, kost och gemenskap. Från centralt håll erbjuds digitala föreläsningar och de som inte har tillgång till dator eller vill titta och fika tillsammans med andra visas föreläsningarna på storbild på Sockerbagaren tre förmiddagar, måndag, onsdag och torsdag.

Annons

Annons

Temavandringarna på måndag, tisdag och fredag avgår från Båtsmanshuset tidig eftermiddag. De går under rubrikerna; Konstverk i Skara, Grönskande överraskningar i Skara och Stadsorientering gällande gamla matställen i Skara. Givetvis avrundas turerna med fika.

Torsdagen erbjuder två träningstillfällen; först förmiddagspromenad vid Planteringen och på eftermiddagen cykeltur till Brunsbo Gästgiveri. Cykelturen startar vid badhusets parkering och förutsätter uppehållsväder.

För den som känner för styrketräning finns tillfälle att pröva på detta på Hälsostudion fredag förmiddag. Allt som allt handlar veckan om att SPF Skara vill erbjuda sina medlemmar inspiration till rörelse under trivsamma former. Föreningens månadsmöte onsdagen 18 maj ger tillfälle att öva skrattmusklerna detta med ett program signerat Gillis Hellberg och Britt Mari Stridh.

Elisabet Stålarm

Annons

Annons

Till toppen av sidan