Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Så här tycker Skaraborna om sina lekplatser

Gungor, klätterställningar, sandlådor, fjädergungor i form av olika djur och rutschkanor – det finns gott om kommunala lekplatser i kommunen. Skaraborgs Läns Tidning begav sig ut till alla tolv för att kolla läget och prata med Skaraborna om dem.

Det finns tolv olika kommunala lekparker: Olins park i centrum, Museiparken vid Västergötlands museum, Västermalmsparken i bostadsområdet med nyssnämnda namn, Stora lek i Skaraberg, Djurgårdsäng utanför förskolan Sunnanäng, Vattentornsparken vid vattentornet, Mariebergsparken utanför skolan med samma namn, Kuletomten i Axvall, Öglundavägens lekplats i Eggby, Klostrets lekplats och Lekbrödravägens lekplats i Varnhem, samt Ardalas lekplats i Ardala. Vissa har tillgänglighetsanpassade gungor och varenda en har en rutschkana.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Nu när våren gjort sitt intåg börjar lekplatserna fyllas av barn och deras föräldrar. Det ska gungas, lekas kurragömma, klättras, springas omkring och åkas rutschkana i en hiskelig fart. Valmöjligheterna är dessutom stora bland de kommunala lekplatserna. Det finns tolv platser där man kan leka av sig rejält. Om bröderna Mattheo och Emilio Dragasi får bestämma så hänger de helst i Olins park.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan