Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Boka elcykel online i Skara - hållbara färdsätt testas i besöksnäringen

Många stora besöksmål i Skaras område ligger på landsbygden och idag färdas närmare 95 procent av besökarna med bil. Nu testas mer hållbara färdsätt i samarbete med besöksnäringen. Ett system för uthyrning av elcyklar är aktivt under två provveckor säsongen 2022.

Foto: Pressbild

Annons

Skara kommun deltar tillsammans med flera andra kommuner i Sverige och Danmark i ett EU-finansierat Interreg-projekt för att utveckla affärsmodeller för hållbara resor i besöksnäringen. Nu testas nu ett nytt system för uthyrning av elcyklar.

I Skara kommun har två hotell nappat på förslaget att delta i cykeltesterna. Under vecka 19 och 27 kommer Skara Stadshotell och Skara Konsthotell att hyra ut elcyklar via ett onlinebokningssystem. Cyklarna är tillgängliga dygnet runt hos båda hotellen och kan bokas smidigt via telefonen.

Annons

Annons

– Det känns jätteroligt att testa den här lösningen tillsammans med näringen och vi hoppas att vi får positiva erfarenheter från testerna så att det kan bli en återkommande service som både boende och besökare kan ta del av, säger Tove Ekblad, turismutvecklare i Skara kommun i ett pressmeddelande..

Servicen med uthyrning kompletteras med förslag på ett rutt som är lagom lång för turer på elcykel och tar cyklisterna förbi flera av de största besöksmålen. Rutten går bland annat förbi Skara Sommarland och Varnhem, något som kan vara särskilt smidigt under högsäsong då belastningen på bilparkeringar är större. Rutten är förstås tillgänglig under hela sommaren och kan tjäna som inspiration även för boende i området.

Annons

Annons

Till toppen av sidan