Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Svar till insändaren: ”En skitsak…”

Skara Energi är huvudman för vatten och avlopp i Skara kommun. Det innebär att vi är ansvariga för vatten och avlopp inom de av kommunfullmäktige fastställda verksamhetsområdena för vatten och avlopp.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magnus Jacobsson, vd Skara energi. Foto: Claes Jakobsson / Skara kommun

Annons

I Skara finns det verksamhetsområden i Skara tätort, Varnhem, Axvall, Eggby och Ardala. Kunderna i dessa områden utgör det så kallade VA-kollektivet. Ett verksamhetsområde omgärdas av en rad regler som bland annat innebär att den som bor i området är tvungen att ansluta sig till VA-nätet och att betala de avgifter som fastställts av kommunfullmäktige. VA-kollektivets verksamhet finansieras till fullo av avgifter från VA-kunderna och inga skattepengar från kommunen går till VA-verksamheten.

Annons

Annons

LÄS MER: Insändare: En skitsak…

Du som bor utanför verksamhetsområdena är själv ansvarig för att ordna med vatten och avlopp. Även detta omgärdas av ett regelverk, bland annat gällande hur avloppet ska tas om hand. Många gånger bildas VA-föreningar för att bygga ut VA på landsbygden. I syfte att bidra till att göra det möjligt att bo och verka på landsbygden i Skara har Skara Energi valt att arbeta med att bygga ut VA och fiber.

Vi erbjuder en anslutning till vatten, avlopp och fiber som helt bygger på frivillighet och i sin helhet bekostas av de som väljer att ansluta sig. Inte heller denna utbyggnad eller drift finansieras med skattepengar. Alternativet, att inte erbjuda något alls till er på landsbygden, vore enligt min uppfattning betydligt sämre.

Avslutningsvis vill jag lugna dig, vi bygger inte systemet så att det blir något baksug vid strömavbrott så att avloppet åker tillbaka in till dig!

Om du vill resonera mer om vatten och avlopp är du välkommen till Skara Energi på en kopp kaffe!

Magnus Jacobsson - VD Skara Energi AB

Till toppen av sidan