Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Carolina och Jon-Erik tillträder de nya chefsrollerna i kommunen

Skara kommun gör nu ett antal förändringar i sin organisation. Det innebär bland annat två nya chefstjänster. Nu står det klart att det blir Carolina Esping och Jon-Erik Notäng som får dessa.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Kommunen är i stort behov av ett ledarskap som förstår att man måste tänka om och tänka nytt. Arbetet med att bygga en tillitsskapande och tillitsbaserad organisation i kommunen pågår, skriver de i ett pressmeddelande.

Därför sker nu ett antal förändringar i organisationen.

Från årsskiftet blir miljö- och byggnadsnämnden en egen samhällsbyggnadsnämnd med tillhörande samhällsbyggnadsförvaltning. I den nya förvaltningen tillträder Jon-Erik Notäng som förvaltningchef. Idag jobbar han som bygglovschef.

– Jon-Erik tillträder tjänsten den 1 augusti 2022 och kommer initialt ha uppdraget att arbeta fram en ny organisation och gränsdragning tillsammans med stadsarkitekt Mona Nilsson och miljöchef Christina Marmolin i samverkan med kommunledningsförvaltningen, säger kommundirektör Linda Esseholt Hermansson i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Jon-Erik Notäng tillträder som förvaltningschef för den nya samhällsbyggnadsförvaltningen. Foto: Skara kommun

– Fantastiskt roligt att få förtroendet att leda den nya samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi har mycket att göra framför oss, inte minst sjösätta den nya nämnden för förvaltningen. Min bild av ett framtida Skara är att det ska fortsätta att vara en bra stad att bo i. Det är viktigt att vi tar tillvara på det vi har och gör det ännu bättre. En annan minst lika viktig faktor är att vi har ett företagsklimat som gynnar tillväxt och får företag att vilja etablera sig och verka i kommunen, säger Jon-Erik Notäng.

1 augusti 2022 antar även Carolina Esping en ny roll och blir biträdande förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen. Hon arbetar idag som utvecklingschef och biträdande kommundirektör.

Carolina Esping , idag utvecklingschef och biträdande kommundirektör, blir biträdande förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen i augusti 2022. Foto: Skara kommun

Carolina kommer att få det samordnande ansvaret för arbetsmiljö, budgetuppföljning, verksamhetsuppföljning och verksamhetsutveckling i förvaltningen. Detta är idag områden som kommunen menar har utvecklingspotential och där samordning från förvaltningens sida skulle gynna verksamhetsutveckling och förvaltning i hela Skara kommun.

Annons

Annons

– Jag ser fram emot att nu få arbeta med att samordna kommunledningsförvaltningens interna processer. Fokus kommer att vara på effektfullhet som kommer till nytta för våra medborgare och hela kommunens utveckling, säger Carolina Esping.

Med anledning av utvecklingschefens nya roll kommer kommunen att se över funktionerna för tillväxtfrågor och ledningskoordination med kompetens som redan finns inom kommunen.

Förändringarna innebär därför ytterst marginella eller inga kostnadsökningar för kommunen, skriver det i sitt pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan