Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Stor militärövning – så påverkas du

Snart är det dags för Våreld 22 – Försvarsmaktens slutövning för att stärka Sveriges försvar. Till det genomför man också en luftförsvarsövning.

Det innebär att vägar kommer att stängas av för civil trafik i Skövde.

Text: 

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbilder.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

Nu är det dags för Skövdes värnpliktiga, anställda soldater, officerare, specialistofficerare och elever från Försvarsmaktens skolor att ta del i Våreld 22 – en slutövning för att öka Sveriges militära förmåga och bygga ett starkare försvar.

– Den militära närvaron kommer vara märkbar även utanför våra övnings- och skjutfält och kan innebära vissa begränsningar i trafiken samt förhöjda ljudnivåer i anslutning till fälten, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Annons

Annons

Lågflygande helikoptrar ingår också i övningen.

Den 9-20 maj genomförs övningen i Skövde, och under övningsdagarna kommer Klagstorpsvägen att stängas för civil trafik måndag 16 maj kl. 07:00 till torsdag 19 maj kl. 12:00.

Flygvapnets Herkulesplan. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Men övningen är inte den enda som kommer att märkas av i Skövde.

Från den 16 till den 25 maj genomför också Flygvapnet Luftförsvarsövning 2022 som utgår från Såtenäs – men som kan märkas av även i Skövde.

– Vi kommer [att] synas och höras en hel del  i luften dygnet runt under vecka 20-21, skriver Lena Bogren, kommunikationschef, i ett mail till tidningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan