Annons

Annons

Annons

Skara

Läsartext
TV: Olins höll visafton och vernissage på muséet

Västergötlands museum brukar locka med förlängda öppettider och olika event vissa onsdagar. Olinsgymnasiets estetelever har jobbat med visgenren och tillsammans anordnade man en visafton som blev mycket välbesökt.

Detta är en läsartext.

Foto: Privat

Annons

Här bjöds det på ett mångfacetterat urval av visor - alltifrån Cornelis Wreswijk, Björn Afzelius och Hasse och Tage till egna tolkningar och översättningar av till exempel en japansk visa. Visorna blandades med diktläsning av egenhändigt skrivna dikter på engelska.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Utöver det rika visprogram som Olinsgymnasiets musikelever stod för kunde man även passa på att titta på utvalda verk från det vernissage som man tidigare haft på skolan där Bild- och Mediaeleverna presenterade sina alster.

Foto: Privat

Alla är överens om att detta samarbete ska bli en tradition. Man fick plocka fram många extrastolar under kvällen för att alla besökare skulle få plats. De som ville kunde även köpa sig fika från museets cafeteria- en gemytlig kväll i ett lagom format där Skaras kulturinstitutioner samarbetar helt enkelt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan