Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Skara Energi bygger ut fjärrvärme till andra sidan E20

Samtidigt som samhället blir allt mer elektrifierat ökar belastningen på det befintliga nätet. Det tillsammans med de omdiskuterade elpriserna gör att Skara energi nu planerar att erbjuda fler kunder fjärrvärme.

Genom att bygga ut fjärrvärmen hoppas Skara energi minska belastningen på elnätet skriver de i ett pressmeddelande.

Bild: TT

Annons

Ett sätt att möta utmaningarna i energifrågan är att avlasta elnätet, framförallt genom att byta till uppvärmningssätt som inte belastar den strukturen skriver Skara energi i ett pressmeddelande.

De anser att det både skulle gynna Sveriges elnät och miljö om fler hade fjärrvärme som uppvärmning. Till exempel använder Skara Energi restprodukterna från skogsbruket som bränsle, vilket de menar är både miljövänligt och har en stabil och förutsägbar prisutveckling.

Annons

Annons

Trångt i elnätet, ökade elpriser och energieffektivisering är på tapeten just nu menar Skara energi.

Själva har de märkt en ökad efterfråga på fjärrvärme i Skara. För att möta behovet har Skara Energi som tidigare varit sparsamma med utbyggnaden, därför tagit intiativ till att utvidga området till andra sidan E20.

Vidare skriver energibolaget att de kommer genomföra en kampanj där personalen ska besöka drygt 500 fastigheter och ta reda på om de är intresserade av att byta till fjärrvärme.

Beroende på hur stort intresset är kommer Skara Energi att besluta om var och när utbyggnaden kan bli aktuell.

Till toppen av sidan