Annons

Annons

Annons

Annons

Gällkvist

Tågsläpp för små och stora barn i Skara till helgen

Skara Lundsbrunns järnvägar kan efter pandemiuppehållet äntligen öppna upp för Tågsläpp igen. Den 24 april är det dags att släppa ut loken igen efter den långa vintern från Lokstallet mitt i Skara.

Text: 

Thomas Roth är ordförande i Skara Lundsbrunns järnvägar som nu släpper ut tågen den 24 april. Då blir det öppet hus och en massa aktiviteter i Lokstallarna i Skara. Foto: Arkiv

Annons

– På söndag öppnar vi portarna för små och stora barn. Missa inte chansen att kolla in lok och vagnar som är klara för sommarens turisttåg på Skara-Lundsbrunns järnvägar, säger ordförande Thomas Roth i ett pressmeddelande.

På söndag är det fri entré och öppet hus i Skara Järnvägsmuseum där det finns ånglok, motorlok, rälsbussar och vagnar, att kolla in och uppleva. Besökarna kan också få se hur reparationer av gamla tåg utförs och delta i tipspromenad.

Annons

Skara-Lundsbrunns Järnvägar är en museijärnväg som tar med besökarna på en resa bakåt i tiden. Under sommaren körs regelbunden trafik mellan Skara och Lundsbrunn med de gamla originaltågen från 1900-talets första hälft.

Annons

Annons

Till toppen av sidan