Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Liberalerna - en studie i opålitlighet!

Man kan inte annat än dela skribenten Henrik Anderssons uppfattning (SkLT 11/4). Bra skrivet! Liberalerna har gjort sitt, och behövs inte i svensk politik.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Josefine Hektor

Annons

LÄS MER: Uppmaning inför stundande valet: ”Gör pinan kort!”

De frågor som dom säger sig driva finns på olika sätt hos de andra partierna. Liberalernas bestående avtryck i politiken  är en garanterad opålitlighet och svekfullhet. Här några exempel.

Annons

Annons

Inför riksdagsvalet 2018 lovade (L) dyrt och heligt att verka för en alliansregering. Men några månader efter valet blev resultatet att partiet svek. Man ingick ´januariöverenskommelsen´ och hjälpte Stefan Löfvens S- ledda regering till makten... I Skara kommun ser det inte bättre ut. I november  2013 valde de lokala liberalerna att bryta ett allianssamarbete för att gå över till S-sidan. Efter valet 2018 ingick (L) med sitt enda mandat i kommunfullmäktige ånyo ett allianssamarbete. För detta belönades det minimala partiet bland annat med ordförandeposten i Kultur och Fritidsnämnden. Där den utsedde liberalen efter några år valde att lämna sitt parti för att förvandlas sig till en ´politisk vilde´ (partilös). Utan att skämmas valde denne person att sitta kvar som arvoderad ordförande fram till höstens val. Så går det till. Några protester från allianspartierna, de som gav honom och L uppdraget, är inte kända. Ett bra resultatet av höstens val vore ett exit för (L) ur politiken på samtliga nivåer. Då gärna i armkrok med Mp.

"Fundersam"

Annons

Annons

Till toppen av sidan