Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Skara får sin egen Litteraturfestival: ”Vill såklart nå alla”

Den 23-29 april anordnar Stifts- och landsbiblioteket Skaras första litteraturfestival. Det blir en vecka fylld med författarbesök, workshops, teater och mycket annat som är kopplat till just litteratur. Med ett brett urval av aktiviteter hoppas bibliotekets medarbetare nå så många som möjligt.

Bild: Ida Sundén

Annons

– Vi på biblioteket vill såklart nå alla, både bebis och pensionär och alla däremellan. Så därför har vi försökt anordna aktiviteter som passar alla åldrar, säger barn- och ungdomsbibliotekarie Emma Arnälv som är initiativtagare till festivalen i ett pressmeddelande.

På världsbokdagen den 23 april invigs litteraturfestivalen med gratis korv, goodiebags, teaterföreställning med Hörsägen, författarbesök av Lasse Berg, Ylva Hällen och Moa DeBruin. Under veckan blir det bland annat handarbetsbokcafé, workshops, akuthjälp av skrivdoktorn, fler författarbesök och sagostunder på olika språk. Veckan beskrivs som fullspäckad med något för alla åldrar. Alla hushåll i Skara kommun har fått ett program i sin brevlåda, men det finns också att hämta på biblioteket samt digitalt på kommunens hemsida.

Annons

Annons

Stifts- och landsbiblioteket Skaras får nu sin första litteraturfestival.

Bild: Ida Sundén

Emma Arnälv, Johanna Müntzing, Sarah Lundén. Foto: Skara kommun

– Det är så härligt att kunna samlas igen efter två års pandemirestriktioner. Många har saknat biblioteket som mötesplats och vi är glada över att återigen vara Skarabornas vardagsrum, säger bibliotekschef Sarah Lundén i pressmeddelandet.

Biblioteket hoppas kunna inspirera Skaraborna till all slags läsning.

– Vi vill gärna att ni delar med er av hur ni läser. Vare sig det är på mjölkpaketet, dagstidningen eller förra årets Nobelpristagare i litteratur, säger bibliotekarie Johanna Müntzing.

Den som vill kan söka på #helaskaraläser på sociala medier och ta del av bibliotekets tävling. Litteraturfestivalen genomförs med ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen och Kulturrådet.

Till toppen av sidan