Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

TV: Se när Petter fick Olins att gunga - och Elisabeth ”provocerade” eleverna

Under måndagen fick Olinsgymnasiet celebert besök i form av artisten Petter och den Skarabördiga konstnären Elisabeth Ohlson som delade med sig av erfarenheter och lärdomar i två kreativa branscher med tuff konkurrens.

Bild från Elisabeth Ohlssons besök på Olinsgymnasiet hösten 2020. I måndags var det dags igen.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Elisabeth Ohlson inledde ett samarbete med Olinsgymnasiet strax innan pandemin. I oktober 2020 besökte hon skolan för en bejublad föreläsning och i måndags var det återigen dags att inspirera en ny kull media- och bildelever till att våga lite mer.

LÄS MER: Elisabeth Ohlson har flyttat hem igen - nu väntar en ny vardag i pandemins svallvågor: ”På något sätt blir det lättare att leva”

Annons

Annons

Elisabeth Ohlson inledde ett samarbete med Olinsgymnasiet strax innan pandemin. Bild: Privat

Tanken är att hon återvänder redan i höst för workshops med eleverna i Olins nya lokaltillskott ”Kulturfabriken” där alla skolans kulturinriktningar kommer att får en arena för samarbete.

– När det blir för mycket blommor på en fotoutställning måste man se upp för konsten måste provocera. Det är det som gör den levande, sa Elisabeth och berättade om konstnärskapets utmaningar, samhällsdebatten och vikten av att provocera.

Artisten Petter mötte de elever som läser inriktningen Ljudproduktion och Singer Songwriter. Bild: Privat

Inbäddat innehåll

Musikeleverna fick i sin tur en heldag tillsammans med Petter som dels höll en lektion med eleverna på inriktningen Singer Songwriter som fick i uppgift att komponera en låt utifrån ett brev medan Petter coachade dem.

Därefter mötte han de elever som läser inriktningen Ljudproduktion och berättade om sina egna erfarenheter av att skapa och producera musik, utan att vara särskilt skicklig på att hantera fysiska instrument.

Annons

Annons

Dagen avslutades med en konsert där flera elever uppträdde tillsammans med Petter. Till detta hade även blivande elever bjudits in skriver Olinsgymnasiet i ett pressmeddelande.

Bland annat fick eleverna i uppgift att i små grupper komponera en låt utifrån ett brev medan Petter coachade. Bild: Privat

Dagen avslutades med en konsert där ett gäng elever uppträdde tillsammans med Petter.Bild: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan