Annons

Annons

Annons

Annons

Avhoppen i (S)

Insändare
Svar direkt: Sans och balans i politiken - och i våra medier

Med anledning av de dubbla avhoppen i Socialdemokraterna väljer MP:s Magnus Gunnarsson att i en insändare ställa sig frågan; ”Hur hamnade vi här?”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Magnus Gunnarsson, gruppledare Miljöpartiet

Bild: Josefine Hektor

Annons

Hur har vi hamnat här? När politiken inte längre handlar om att bryta åsikter med varandra, debattera och föra samtal som kan leda till samhällets utveckling?

När vi låter en sur föredetting få ta heder och ära av våra folkvalda i sin youtubekanal.

När media sprider rykten utan fakta eller bakgrundskoll.

Är det så vi vill att ett demokratiskt samhälle ska vara?

Annons

Jag är i alla fall inte beredd att acceptera denna utveckling!

Annons

Magnus Gunnarsson, gruppledare Miljöpartiet

SkLT:s ansvarige utgivare svarar direkt:

Hej Magnus,

Tack för din insändare!

I det här fallet har vi berättat att oppositionsrådet varit överförfriskad i samband med invigningen av Stadshotellet, vilket han själv och hans parti både bekräftat och fått utveckla.

Vi har också intervjuat kvinnan som upplevde att politikern samma kväll gjort ovälkomna närmanden mot henne - samt pratat med vittnen som bekräftar hennes berättelse. Givetvis har också oppositionsrådet fått ge sin syn på den saken - och han i sin tur förnekar detta och beskriver i stället att det var ”vänskapligt”, ”taget ur sitt sammanhang” och ”kanske en jargong som utomstående inte känner igen”. Detta beskrivs i en och samma artikel - som följts upp med upplysningen att partiet fortsatt uttryckt sitt stöd för honom.

Vi iklär oss inte rollen som recensenter av den lokala politiken - men det som sker i den och har nyhetsvärde för lokalborna ingår i vår uppgift att rapportera om - och som politiker står man utifrån sin roll i det lokala rampljuset i alla situationer.

Jag kan inte svara för alla medier - men på SkLT baserar vi inga artiklar, vare sig i detta ämne eller andra, på rykten.

Patricia Svensson

Ansvarig utgivare

Till toppen av sidan