Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Modisten och illustratören slår sina påsar ihop

Ny månad betyder ny konst på Ateljén. I lördags var det vernissage för aprils utställning Kvinna.ikon som Härlunda-bördiga modisten Louise Björnram och konstnärskollektivets egna illustratör Annie Beckman ligger bakom.

– Många har visat uppskattning för kombinationen av de olika konstformerna, säger Louise.

Under april månad ställer Annie Beckman och Louise Björnram ut sina alster på Ateljén. Foto: Privat

Annons

Utställningen beskrivs som en hyllning till personer som banat väg, skapat trygghet och stått upp för sina övertygelser menar Louise Björnram och Annie Beckman.

I lördags var det dags för deras gemensamma vernissage av Kvinna.ikon på Ateljén.

Lördagens vernissage blev en välbesökt tillställning. Foto: Privat

Annons

Annons

– Vi är väldigt nöjda med dagen och utställningen, det blev fint och många har visat uppskattning för kombinationen av de olika konstformerna, säger Louise i ett pressmeddelande.

Utbildad vid Tillskärarakademin i Göteborg har Härlundatjejen Louise efter praktikperioder i London och New York, landat i mode-meckat Borås. Där har hon sedan 2013 ateljé och driver Björnram Millinery som tillverkar hattar, hårdekorationer, bröllopsdekorationer och accessoarer.

I utställningen Kvinna.ikon lyfter duon sex kvinnor och transexuella personer som förändrat världen. Foto: Privat

Tillsammans med Ateljéns grafiska formgivare och illustratör Annie Beckman har de tagit avstamp i sex olika kontinenter och genom hattar och bilder lyft sex kvinnor och transexuella personer som förändrat världen.

Något som ligger Annie varmt om hjärtat. Hon har nämligen specialiserat sig på att jobba med organisationer som Amnesty, Plan, Unizon och Naturskyddsföreningen med flera.

– Det är också roligt att många besökare kommit långväga ifrån och att flera som varit här idag var här för första gången, säger hon om lördagens vernissage som även innebar invigningen av Ateljéns butiksdel.

Annons

"Det är också roligt att många besökare kommit långväga ifrån", säger Annie. Foto: Privat

Utställningen pågår till och med den 28 april. Foto: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan