Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Därför är det militärer på vägarna i Skaraborg

Den kommande veckan kan skaraborgarna märka av ovanligt många militära fordon på vägarna, men det handlar inte om ett skarpt läge utan en övning.

– Att vi är ute och övar är en del av arbetet med att stärka Sveriges försvarsförmåga, säger Zsuzsanna Höjvall, kommunikationschef Göta trängregemente.

Text: 

Nu kommer fler militära fordon ses på vägarna i Skaraborg igen. Foto: Zsuzsanna Höjvall/pressbild

Annons

Redan tidigare i år har Försvarsmakten berättat att militära fordon kan synas mer än vanligt på de skaraborgska vägarna – och nu är det dags igen.

Under den kommande dryga veckan kommer det att synas en hel del militära fordon från Göta trängregemente (T 2) på vägarna i Skaraborg. Det handlar främst om lastbilar, meddelar Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Liksom vid det tidigare tillfället skriver Försvarsmakten att det är en planerad övning.

– T 2 är ett logistikförband, och vi utbildar inom försvarslogistik såsom sjukvård, förnödenhetsförsörjning, förplägnad (mat i fält) och trafik- och transportledning. Under övningsserien övas krigsförbanden i successivt allt komplexare övningar, säger Zsuzsanna Höjvall i pressmeddelandet och fortsätter:

– Den kommande slutövningen, som äger rum i maj, är som en sorts examen för våra värnpliktiga, och även en viktig del i utbildningen för officerskadetter. Att vi är ute och övar är en del av arbetet med att stärka Sveriges försvarsförmåga.

Foto: Zsuzsanna Höjvall/pressbild

Annons

Annons

Till toppen av sidan