Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Lars svar till kommunalrådet: "Gör en pudel"

Kommunalrådet, Ylva Pettersson, (YP), gör en pudel vad gäller utnyttjandet av situationen när hon intervjuades av Skaraborgsradion, fredagen den 25 mars, angående den humanitära kris som uppstått genom kriget i Ukraina.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Ida Sundén

Annons

Vi som lyssnade på intervjun kan konstatera att YP ägnade 7 minuter till att svartmåla regeringen och att skönmåla moderaterna i kommunerna. Ren och skär partipropaganda, inget annat! En halv minut pratade hon om den fina insats som görs av frivilliga och volontärer. Det kallar YP för att hon ägnade större delen av intervjun att tala om situationen vid flyktingmottagningen på Stora Ekeberg.

Annons

LÄS MER: Insändare ”Skamligt är bara förnamnet”

Annons

Är det krig i vår närhet och flyktingar som söker en fristad i Sverige är inte första frågan man ställer sig, vem som ska betala. Det säger något om inställningen till hela denna viktiga fråga!

Då ska istället humaniteten och människokärleken stå i första rummet, inget annat!

Under pandemin har Regeringen öst pengar över Kommuner och Regioner, vilket inneburit att alla gått med kraftiga överskott. För Skaras del handlar det om tiotals miljoner. Använd en del av de pengarna till kostnaderna för flyktingmottagandet i Skara, försök inte göra partipolitik av en mänsklig och humanitär katastrof! Jämför med hur det är i USA och vården. Där frågar man först vilken försäkring du har när du söker akut vård, inte efter vad vården kan göra för att hjälpa dig på bästa sätt.

YP kan vara helt säker på att en socialdemokratisk regering gör vad som krävs för bästa möjliga mottagning av de människor som nu flyr kriget i Ukraina. Kommunerna måste också ställa upp och se till att ta sin del av ansvaret. Det är inte politisk enighet i YP:s kritik av regeringen i frågan, det står helt klart!

Lars Lundberg

Till toppen av sidan