Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Rödgröna oppositionen är emot beslut om prispengar

Chans till mer för de som redan har. Så enkelt går det att sammanfatta det beslut, om att lägga till ett kontantpris för byggnadsvårdsminnespriset, som Skaras högerstyre tillsammans med Sverigedemokraterna klubbade igenom på senaste mötet med kultur- och fritidsnämnden.

Annons

Priset, som delas ut i samband med nationaldagen varje år, har fram tills nu alltid har varit en hedrande plakett för den vinnande fastigheten. Plaketten är ett symboliskt pris för de som tagit hand om, eller renoverat, en fastighet på ett sätt som bibehåller dess karaktäristiska drag.

Priset är exklusivt i den bemärkelsen att det enbart är de som äger en fastighet som har möjlighet att vinna detta pris. Andra priser som kultur- och fritidsnämnden delar ut, som exempelvis ungdomsledarstipendiet, kan alla medborgare vinna.

Annons

Annons

Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet röstade för att även fortsatt enbart ge en plakett. Vi anser att dessa prispengar gör bättre nytta på annat håll än som ett extra bidrag till någon som redan har haft råd att köpa och renovera ett hus.

Martin Johansson (V)

Peter Holm (S)

Gun Barrljung (MP)

Annons

Annons

Till toppen av sidan