Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Stureplans Sofia Pettersson går in i ny chefsroll i förvaltningen

Nu är det klart vem som tillfälligt tar över rollen som biträdande förvaltningschef på barn och utbildningsförvaltningen efter Ulrika Kragner. Sofia Pettersson som idag är enhetschef för Stureplan kommer fram till årsskiftet axla uppdraget.

Sofia Pettersson blir tillförordnad biträdande förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Skara kommun.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Ulrika Kragner har under de senaste två åren haft rollen men meddelade för en tid sedan att hon slutar.

LÄS MER: Biträdande skolchefen lämnar Skara: "Bär jag med mig i mitt hjärta"

Annons

Sofia Pettersson tar över som biträdande skolchef från den 1 april och resten av året. Rollen ska kombineras med henens nuvarande chefskap på Stureplan. Under perioden kommer en del av hennes ordinarie ansvar och uppgifter fördelas över på verksamhetsledare på Stureplan, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag ser fram emot att ta mig an mitt nya uppdrag med förväntan, tillförsikt och ödmjukhet. Att tillsammans med alla medarbetare i förvaltningen och politiker fortsätta resan mot en skolkommun i framkant där våra barn och unga får utvecklas för att nå sin fulla potential känns väldigt inspirerande, säger Sofia Pettersson i pressmeddelandet.

Barn- och utbildningsförvaltningen är mitt i en översyn av organisationen vilket medför att en tillsvidare tjänst för tillfället inte är aktuell enligt tillförordnat skolchef Elin Liljebäck Nilsson.

– Sofia är en trygg ledare med mångårig erfarenhet från flera av våra verksamhetsområden. Det tillsammans med att hon lärt känna Skara en tid innebär en bra lösning i en tid av utveckling, säger hon.

Till toppen av sidan