Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Covid-19 inom Skaras omsorg igen - så många är smittade

Två enheter inom omsorgsförvaltningen i Skara kommun har återigen bekräftats med covid-19.

Text

Återigen har omsorgsförvaltningen i Skara fått bekräftade covid-fall bland sina brukare.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Förvaltningen skriver i ett pressmeddelande att de arbetar enligt gällande rutiner för att stoppa smittspridningen på samtliga enheter och i nära dialog med medicinskt ansvarig sjuksköterska.

– Det är en tråkig situation där många blir berörda. I dagsläget har vi åtta personer med bekräftad covid-19 inom vår verksamhet. Vår personal är vana att hantera dessa situationer nu men de senaste åren har varit utmanande och krävande och nu hoppas vi att Covid skall minska sin påverkan på våra äldre och personal, säger Pernilla Magnusson förvaltningschef på omsorgen i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Smittspårning har genomförts på de olika enheterna och personer som uppvisar symptom provtas. Medarbetarna arbetar efter de rutiner och råd som gäller, bland annat hygienrutiner och skyddsutrustning. Alla anhöriga och medarbetare är informerade om smittan.

– Även om allt öppnar upp mer och mer är det fortfarande en smittspridning i samhället. Detta visar sig även i våra verksamheter. Vi har äldre och sköra som vi måste skydda och därför har vi kvar våra restriktioner, exempelvis säkra besök på särskilda boenden och skyddsutrustning för personal och besökare, säger Pernilla Magnusson.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan