Annons

Annons

Annons

Annons

Försvunna Amela i Grästorp

Polisen bekräftar: Försvunna Amela hittad död

I över en månad har polisen och Missing People sökt efter den försvunna 24-åriga Amela, och den 5 mars hittades en kropp i Nossan.

Nu står det klart att det är Amela som har hittats.

Den kropp som hittades i Nossan är nu är identifierad som den försvunna Amela. Foto: Adam Ihse / TT

Annons

Det var Göteborgs-Posten som var först med att rapportera om att kroppen som hittades i Nossan är identifierad som den försvunna Amela.

”Den kropp som påträffades den 5 mars i ån Nossan i närheten av Grästorp har i samband med obduktionen med säkerhet identifierats som den försvunna 24-åriga kvinnans”, uppger polisen under tisdagseftermiddagen.

Annons

Annons

Kvinnans anhöriga har underrättats.

Samtidigt har den man som länge suttit häktad misstänkt för att ha kidnappat Amela i Grästorp släppts – han är inte längre misstänkt för brott.

– Den sammantagna bilden som vuxit fram är att mannen inte haft någon möjlighet att beröva kvinnan livet och att han därför ska försättas på fri fot. Det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare, i ett pressmeddelande under måndagen.

Utredningen fortsätter nu med ytterligare undersökningar och polis och åklagare väntar på att obduktionen ska bli helt klar, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Annons

Till toppen av sidan