Annons

Annons

Annons

Karlsborg

Klubbat på S-kongress – Ezelius toppar listan till riksdagen

Tidaholmare har framskjutna placeringar på Socialdemokraternas valsedlar till riksdag och region.

Erik Ezelius är nytt förstanamn på Skaraborgslistan till riksdagen. Anna-Karin Skatt är nummer två på regionlistan. Hon har endast Tidaholmsbördige Alex Bergström framför sig.

Text

Alex Bergström, etta på regionlistan, Erik Ezelius etta på riksdagslistan och Anna-Karin Skatt, tvåa på regionlistan. Det står klart när Socialdemokraterna i Skaraborg fastställt sina valsedlar på kongressen den gångna helgen.

Bild: Per Claesson

Annons

Socialdemokraterna har hållit distriktskongress i Karlsborg. Då beslutades bland annat om valsedlarna till riksdagsvalet och regionvalet till hösten. Samtliga 15 kommuner är representerade och med lika många kvinnor som män.

35-årige Erik Ezelius, Tidaholm, tar för första gången plats som toppnamn på riksdagslistan.

Carina Ohlsson, Lidköping, och Patrik Björck, Falköping följer närmast bakom. Fredrik Nordström, Skara, återfinns på femte plats och Anna-Karin Skatt, Tidaholm, på sjätte plats.

”Läget i omvärlden påminner oss om vikten av att aldrig sluta stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Jag är oerhört tacksam över att få representera Socialdemokraterna i höstens viktiga val. Nu har jag fått våra medlemmars finaste förtroende, nu hoppas jag på väljarnas förtroende. Ett förtroende jag är övertygad om att vi skapar via dialog med våra invånare och genom en vilja att ta ansvar över samhällsutvecklingen", kommenterar Ezelius i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nuvarande regionråd Alex Bergström, Falköping, får fortsatt förtroende som förstanamn på regionlistan.

”Jag ser fram emot att tillsammans med min socialdemokratiska grupp få fortsätta att driva en politik som sätter skaraborgaren och en jämlik sjukvård i fokus. Västra Götalandsregionen behöver ett nytt styre som sätter personalens arbetsvillkor och patienterna bästa i första rummet" sade Bergström efter att nomineringen var fastställd.

Anna-Karin Skatt tar ett hopp upp på regionlistan jämfört med valet för fyra år sedan. Nu tar hon plats närmast bakom Bergström. Skatt var fram till i höstas kommunalråd i Tidaholm, då det blev ett maktskifte. Nu lägger hon ökat fokus på regionen.

”Jag är otroligt tacksam över förtroendet att efter kommande val få representera Socialdemokraterna i regionen. Kommunpolitiken ger mig så många viktiga perspektiv som jag tar med mig in i diskussioner om sjukvård, kollektivtrafik och den regionala utvecklingen.”

Fakta

Riksdagslistan, 10 främsta

1. Erik Ezelius, Tidaholm
2. Carina Olsson, Lidköping
3. Patrik Björck, Falköping
4. Ida Ekeroth Clausson, Mariestad
5. Fredrik Nordström, Skara
6. Anna-Karin Skatt, Tidaholm
7. Marcus Andersson, Skövde
8. Elin Hjärtqvist, Skövde
9. Jan Hanna, Tibro
10. Carina Gullberg, Gullspång

Fakta

Regionlistan, 10 främsta

1. Alex Bergström, Falköping
2. Anna-Karin Skatt, Tidaholm
3. Sebastian Ekeroth Clausson
4. Maria Hjärtqvist, Skövde
5. Peter Legendi, Götene
6. Carina Gullberg, Gullspång
7. Johan Ask, Skövde
8. Susanne Berglund, Falköping
9. Mohamad Rezkar, Vara
10. Ann-Charlotte Karlsson

Annons

Annons

Erik Ezelius

Anna-Karin Skatt

Bild: Per Claesson

Alex Bergström

Bild: Per Claesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan