Annons

Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Fina gesten från Skara IK och domarna– skänkte intäkter och arvode till förmån för Ukraina

I söndags var det två större arrangemang i Skara ishall.

Då gjordes en insamling för krigsoffren i Ukraina.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Dels spelade Skara IK:s A-lag säsongens sista match i hockeytrean södra B:s fortsättningsserie. Dels var det ett par timmar tidigare hockeyskolan med inbjudna barn från hela kommunen.

Annons

Annons

Alla pengar under dagen – exempelvis entré och kiosk – gick oavkortat till Svenska Röda Korset för deras arbete i Ukraina.

– Totalt blev det 10 550 kronor. Vi valde den frivilligorganisationen då de har god erfarenhet av att hjälpa till under liknande situationer. Vi ville dra vårt strå till stacken. Det är jättehemskt det som händer i Ukraina och vi vill visa att vi bryr oss. Ingen kan göra allt, men vi kan göra något. Kanske hjälper vi några barn som till och med spelar hockey i Ukraina, säger Linda Peinert, ordförande i Skara IK.

Ukrainsk flagga i Skara ishall.

Bild: Stefan Albertsson

Även domartrion Matz Andersson, Christian Blennow och Anton Östberg valde dagen till ära att efterskänka sitt arvode och på så sätt också bidra till insamlingen.

Huvuddomare Matz Andersson och hans två kollegor avstod arvodet vid söndagens match i Skara ishall och valde i stället att efterskänka det till arbetet i Ukraina.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan