Annons

Annons

Annons

Annons

Flyktingarna på Stora Ekeberg

Bräckes mobila team öppnar upp mottagning på Stora Ekeberg

Redan under måndagen hade omkring 150 flyktingar från Ukraina redan flyttat in på Stora Ekeberg. Ett flyktingboende som mitt i allt håller på att göras i ordning för totalt 500. Mycket ska lösas, men med erfarenhet från den tidigare flyktingvågen 2015, kan exempelvis Bräcke dikakonis mobila team snart vara på plats med en vårdinsats för de som nu flytt kriget - i huvudsak kvinnor och barn.

På måndagen hade redan omkring 150 flyktingar flyttat in på Stora Ekeberg. Inom kort väntas det vara fullt på de 500 plaster som nu görs iordning.

Annons

2017 utsågs Bräcke diakoni till Årets välfärdsförnyare på Stora samhällsgalan som tidningen Dagens samhälle anordnade. Utmärkelsen grundades sig i det arbete som det mobila teamet gjorde ute på asylboenden. Projektet startade då Bräcke diakonis vårdcentral i Skara blev ansvarig för de asylsökandes hälsoproblem och hälsoundersökningar på Stora Ekeberg. När de inte kunde ta sig till vårdcentralen flyttade den helt enkelt ut. 20-25 patienter kunde tas emot på plats under en dag.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan