Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Jula stöder Ukraina med en halv miljon och förnödenheter

Den ryska invasionen av Ukraina får stora konsekvenser och många människor är på flykt. Behovet av hjälp är omfattande och Jula är nu med och bidrar genom att skänka pengar till UNHCR och organisera hjälpinsatser tillsammans med den polsk-ukrainska handelskammaren i Polen.

Text

Julas ägare Karl-Johan Blank säger att i kriser måste man hjälpas åt.

Bild: Josefine Hektor

Annons

− I kriser måste vi hjälpas vi åt. Vi vill på det här sättet stötta Ukraina och alla de människor som är på flykt, inte minst i grannlandet Polen, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare i ett pressmeddelande.

I slutet på förra veckan skänkte Jula en halv miljon kronor till organisationen UNHCR som hjälper människor på flykt. Jula hyllar även stiftelsen Akelius Foundations initiativ att under mars månad dubbla de bidrag som kommer in till UNHCR och Unicef till förmån för Ukraina.

Annons

Annons

Många ukrainare tar sin tillflykt till grannlandet Polen och Jula genomför även hjälpinsatser tillsammans med den polsk-ukrainska handelskammaren i Polen, skriver de i pressmeddelandet. Stödet går till ett nätverk som hjälper till att evakuera flyktingar från Ukraina.

Den första hjälpsändningen skickades från Julas centrallager i början på förra veckan. Foto: Jula

Den första hjälpsändningen skickades från Julas centrallager i början på förra veckan och innehöll en mängd olika förnödenheter till drabbade människor och familjer på flykt. I dagarna anlände ytterligare en hjälpsändning med förnödenheter till Polen och Jula kommer på det här sättet, och i dialog med nätverk på plats, att fortsätta stödja människor på flykt undan kriget, skriver de.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan