Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Beslutet: Myndigheternas pressträffar om covid-19 upphör

Text

Socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell under en pressträff om åtgärder kopplade till covid-19-pandemin. Arkivbilder.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

De gemensamma pressträffarna med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap upphör, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Annons

Pressträffarna har hållits kontinuerligt sedan den 4 mars 2020 med anledning av covid-19. I pandemins början hölls de varje vardag, men övergick sedan till tisdagar och torsdagar. Från den 20 maj i fjol hölls de endast veckovis på torsdagar.

Annons

"Vi vet att pressträffarna har betytt mycket för många människor under den här perioden. Utifrån pandemins utveckling och att vi nu befinner oss i en annan fas är allmänhetens och därmed medias intresse för covid-19 inte längre lika stort och det finns därför inte behov av regelbundna pressträffar", säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson.

Totalt har det blivit 198 pressträffar – den sista hölls den 3 mars. Pressträffarna upphör från och med nu, vilket innebär att det inte blir någon kommande torsdag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan