Annons

Annons

Annons

Gällkvist

Insändare
Ny förskola i Sörskogen eller Sågarehagen?

Sågarehagen är en donation och skall beaktas. En vacker natur med träd, fåglar, vitsippor, liljekonvalj och en härlig skogsdoft. Skara har två skogar nära bebyggelse – Skaraberg och Sågarehagen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Helena Wrete, Arkivbild

Annons

Har någon i kommunstyrelsen varit och gått i den vackra skogen? Eller har ni bara sett på ritningar? Som för oss som bor där även är ett bra skydd mot E20. Att bygga en förskola i Sågarehagen är fullkomligt vansinnigt. Tillfartsväg som måste korsa cykelbanan till Petersburg eller så måste man spränga bort bergskullen med infart från Petersburgsgatan. Anlägg istället promenadvägar med sittplatser i den vackra naturen.

I Sörskogen finns en tomt reserverad. Ett område där många barnfamiljer redan bor och bygger hus.

Vänligen kommunstyrelsen – bevara den vackra Sågarehagen och respektera önskan om att bevara den donerade marken. Flera jag har pratat med tycker att det är förödande! Låt oss slippa överklaga.

Annons

Bengt Johansson – granne med Sågarehagen

På nämndsmötet den 18 november 2021 beslutade barn- och utbildningsnämnden att förorda tomterna C Sörskogen och E Sågarehagen för byggnation av förskola 2. Foto: Ur kommunal handling

Annons

Svar direkt från SkaraAlliansen

Tack vare ett konstruktivt strategiskt arbete där kommunen har samverkat med näringsliv, föreningar och hela Skaraborg befinner sig nu Skara i ett läge med stark utveckling och stora möjligheter. Det räcker att ta en promenad genom vår vackra stadskärna eller i någon av kommunens tätorter för att se hur det byggs och renoveras, ploppar upp dygnetrunt-öppna butiker och kultur- och fritidsanläggningar utvecklas. Det sjuder av liv i Skara!

I det läget gäller det att vara noga med alla beslut om infrastruktursatsningar och hur vi använder mark på bäst sätt för Skara, samtidigt som vi värnar om det som gör det attraktivt att bo här. Det är också väldigt viktigt att hålla farten uppe, så att Skara kan dra största möjliga nytta av den positiva utveckling vi ser i Skaraborg! Naturligtvis ska politiken också lyssna på skarabornas vilja.

Barn och utbildningsnämnden har sagt att båda placeringarna är bra för barnen och verksamheten.

För oss är det därför självklart att en ny förskola ska ligga där Skara har störst utvecklingspotential, flest tillkommande tomter och arbetsplatser, störst intresse från privata byggherrar, nära till natur och lek och utan risk för dyra detaljplaneprocesser och överklaganden som dessutom orsakar stor skada för Skaras invånare och företag då den redan långa kön med väntande detaljplaner blir ännu längre.

Annons

Annons

SkaraAlliansen vill värna om Sågarehagen och den livskvalitet som den vackra platsen ger de som bor runt den fina stadsoasen, och alla som njuter av ett grönt och blommande Skara.

För oss är det självklart att föreslå att en ny förskola byggs i Sörskogen/Petersburg, den plats som mycket riktigt lyfts i tjänstepersonernas utredning som ”grunden till Skaras fortsatta expansion”.

Lars Berg, gruppledare (C)

Tanjo Andersson, gruppledare (KD)

Ingrid Kvarnlöf, gruppledare (L)

Lotta Grönlund Plöen, ordf BUN (M)

Ylva Pettersson, Kommunstyrelsens ordf (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan