Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Nu drar stormen in – så påverkas Skaraborg

I Skaraborg kan upp till 15 centimeter snö förväntas under fredagen, som ett resultat av den storm som drar in över Sverige under fredagen.

Däremot verkar det som att Sverige kommer att förskonas från de kraftiga vindarna.

En gul varning för snöfall – men i övrigt verkar Skaraborg klara sig från den storm som förväntas dra in över Sverige i helgen. Foto: SMHI, Stig-Åke Jönsson/SCANPIX

Annons

Flera personer har avlidit som följd av de kraftiga stormar som drog in över Europa på torsdagen, där vindstyrkorna har varit uppe i över 42 meter i sekunden. Tyskland, Polen, Nederländerna och Tjeckien har varit särskilt drabbade.

Nu kommer ett nytt oväder – som också kommer att påverka Sverige. I Danmark har det danska väderinstitutet namngett stormen Nora, en storm som förväntas dra in över Sverige under fredagen. SMHI har utfärdat en vädervarning (gul) för snöfall i nordöstra Götaland, så också Skaraborg.

Annons

Annons

– För Skaraborg kommer det att falla snö, men eftersom temperaturen ligger runt noll grader får det också en del inslag av regn. Som det ser ut snömässigt kommer det att kulminera strax före midnatt i natt, och mattas av under småtimmarna då det drar sig söderut, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Men snöfallet upphör inte förrän vid 10.00-tiden på lördagen, så skaraborgarna kan förvänta sig ett fortsatt snöfall under förmiddagen, om än i mindre mängder.

Totalt förväntas runt 5-10 centimeter nysnö, lokalt upp mot 15 centimeter, i varningsområdet.

Fakta

Så kan det påverka dig

Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.


Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Områden med luftburna elledningar kan påverkas i kombination med vind och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Källa: SMHI.se

Till toppen av sidan