Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Seniormässan kommer tillbaka: "Vi vill att detta ska bli en dag att minnas"

Den har varit satt på paus ett tag - men nu är den uppskattade och efterlängtade seniormässan tillbaka. Lördagen den 27 augusti blir det fullt fokus på det goda livet för Skara kommuns seniorer - den här gången på stadshotellet.

Foto från vänster: Lars Johansson Skara PRO , Elisabet Stålarm Skara SPF, Solveig Svantesson Skara kommun, Aina Andersén Skara SPF, Elsa Hovmark Svensson Ardala SPF. Foto: Skara kommun

Annons

– Vi är jätteglada över att kunna genomföra Seniormässan igen! Detta är ett ypperligt tillfälle för att visa möjligheterna till ett rikt pensionärsliv i närområdet, säger Solveig Svantesson, samordnare på kommunens omsorgsförvaltning och projektledare för mässan i samarbete med pensionärsföreningarna i kommunen.

Senast mässan genomfördes var 2019. Då var det över 500 besökare på plats, vilket var publikrekord.

Annons

Annons

LÄS MER: Publikrekord på Seniormässan i Skara

I år kommer mässan att äga rum på Stadshotellet i Skara.

Sist det begav sig 2019 hölls Seniormässan på Fokus. När den nu gör comeback efter pandemiåren är det stadshotellet som gäller.

Bild: Sandra Skeppar

Senast det hölls Seniormässa i Skara blev det publikrekord med över 500 besökare. Foto: Janne Andersson

– Det finns ett behov av att skapa mötesplatser och få ut information. Men också att få umgås och roa sig. Just nu arbetar vi i projektgruppen med att fylla mässan med ett attraktivt innehåll. Vi vill att detta, precis som åren innan, ska bli en dag att minnas, berättar Solveig i ett pressmeddelande.

Solveig "Sollan" Svantesson är projektledare för höstens Seniormässa i Skara.

Bild: Josefine Hektor

Temat för Seniormässan är det goda livet för Skaras seniorer. Ämnen som kommer beröras under dagen är boende, fritidsaktiviteter, hälsa och friskvård. Tidigare år har ett 40-tal utställare deltagit och i år hoppas man att det blir minst lika många. Det kommer också bli föreläsningar och underhållning.

Annons

Annons

– Vi är i fullgång med att boka utställare och vill ha kontakt med näringsliv, kommunala förvaltningar, primärvård och myndigheter. Vill man delta som utställare på mässan så tveka inte på att kontakta mig genom kommunens växel, säger Solveig Svantesson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan