Annons

Annons

Annons

Handboll

Skara HF:s match flyttas fram ännu en gång – covid-19 ställer till det för båda lagen

På tisdagskvällen skulle Skara HF ha spelat borta i SHE mot Kristianstad.

Så. blir det nu inte.

Orsaken stavas – än en gång – covid-19-smitta.

Text

Tyvärr blev det ingen match i Kristianstad för Ida Holm (bilden) och hennes lagkamrater i Skara HF på tisdagskvällen. Covid-19 spökar i båda lägren. Foto: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Annons

Tisdagskvällens match mellan Kristianstad och Skara HF skulle egentligen ha spelats redan i höstas, men blev även då inställd och flyttad.

Nu pekade det mesta i det längsta på att matchen äntligen skulle kunna spelas den här tisdagen, men på förmiddagen kom det tråkiga beskedet att matchen flyttas fram ännu en gång. Denna gång till den 15 februari.

Annons

– Under måndagskvällen stod det klart att vi hade tre spelare med covid-19-symptom. I ett av fallen var det säkertställt via testresultat. Vi rapporterade in detta till Svenska Handbollförbundet på tisdagsmorgonen och några timmar senare meddelade förbundets covidgrupp att matchen skulle ställas in.

Annons

– Bakom beslutet låg inte enbart det faktum att vi har tre spelare smittade, man får vara beredd att spela matcher ändå, men då det gick att säkerställa att trion med symptom hade träffat övriga spelare i truppen de senaste dagarna, så tog covidgruppen detta beslut, säger Skara HF:s ordförande Jörgen Lundh.

Matchen mot Kristianstad kommer istället att spelas den 15 februari.

Så till nästa fråga, nämligen hur det går med det planerade derbyt borta mot Skövde HF på fredag kväll.

– Det är inget beslut taget ännu, om matchen ställs in så blir det troligen ett sent besked även här. Givetvis är vår ambition och förhoppning att matchen ska gå att spela, men det får utvecklingen under de närmaste dagarna utvisa. Blir det match, ja då får vi spela med de tjejer som är friska, säger Jörgen Lundh.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan