Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Pedagog i Skara kommun: "Vår rektor gråter på kontoret"

Vår rektor gråter på kontoret. Hennes främsta uppdrag är barnens bästa och vår arbetsmiljö. Hon arbetar, arbetar och arbetar. Vi får mejl och telefonsamtal om förlängd smittspårning, fler kollegor som insjuknar, nya scheman ibland så sent som klockan 23 på kvällar och helger.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Helena Wrete, Arkivbild

Annons

Vi har 70 procent frånvaro och beslut som stängning var ett faktum. Vi kan inte upprätthålla en säker verksamhet. Kanske inte nästa vecka heller. Vår rektor blir hotad och gråter på kontoret. Kör ihop avdelningarna får hon till svar. På avdelningarna finns 20-26 barn placerade.

Vår rektor blir hotad och gråter på kontoret.

Kör vi ihop avdelningarna blir det 40-46 barn på en avdelning, men vi blir inte fler pedagoger för att vi kör ihop avdelningarna. Det blir farligt. Vi räcker inte till för tillsyn om ”Pelle 1 år” klättrar upp på en stol, trillar ned och får hjärnskakning, eller ”Lisa 3 år” får i sig gluten och får en allergiskchock eller om ”Lucy 5 år” blir utsatt för mobbning och kränkningar.

Annons

Annons

Vi blir inte fler pedagoger för att vi kör ihop avdelningarna. Det blir farligt.

På en förskola har vi sex friska pedagoger (om de inte får positiva testsvar som de väntar på då är vi 4 pedagoger) och 75 inskrivna barn. Vi anser att vi inte kan ha öppet. Politiker och vårdnadshavare anser att vi kan det för att vårdnadshavares arbete är viktigt. Deras arbete är viktigt, men barnen är viktigare!

Vi är frontlinjen vi pedagoger och vår rektor. Vi tar emot och tar emot men vart finns stödet?

Vi går på knäna. Vi arbetar övertid och har gjort i flera veckor. Vi får inte ut raster eller pauser. Gå på toaletten är ett riskmoment. Våra familjer blir lidande. Vi är frontlinjen vi pedagoger och vår rektor. Vi tar emot och tar emot men vart finns stödet?

En besviken, utmattad, och Covidpositiv pedagog

Till toppen av sidan