Annons

Annons

Annons

Friidrott

Västergötland vann distriktskampen i friidrott – fina resultat av Istrums deltagare

2022 gjorde distriktskampen comeback efter ett år av corona.

Även om de tre Norgedistrikten inte var med på grund av sina restriktioner blev det en otroligt jämn kamp i Rimnershallen i Uddevalla där Västergötlands lag vann en tajt match mot Bohuslän-Dals lag.

Istrums SK:s representanter stod för tre förstaplatser och fyra ytterligare pallplatser samt många bra prestationer.

Istrumarna i distriktskampen. Alexander Olsson, Maja Olsson, Naomi Ohron, Eric Nilsson Struck, Jonathan Thorin och Tova Gustafsson.

Bild: Privat

Annons

Stavhoppet var först ut och båda klubbens stavhoppare Naomi Ohron och Jonathan Thorin hade en jobbig inhoppning, men lyckades jobba sig in i tävlingen där duon hoppade strax under sin personbästa.

Naomi klarade 2.20, med det hon slutade fyra. Jonathan hoppade 2.80, vilket han vann tävlingen med.

Naomi fortsatte med att springa 60 meter på 8.76 vilket räckte till en fin tredjeplats. Hon avslutade med en femteplats på 200 meter med tiden 29.90.

Annons

I klassen F13 hade Istrum också Maja Olsson som var uttagen och hoppade höjdhopp där hon blev femma på höjden 1.35.

Efter segern i stavhoppet gick Jonathan Thorin och hoppade höjdhopp där han nådde 1.44 och blev fyra. Han gjorde även sin andra tävling med den nya 4 kg-kulan där han stötte ett nytt personrekord på 9.45 vilket räcke till en femteplats.

Annons

En annan av Istrums P15-killar som verkligen levererade var Eric Nilsson Struck där han vann både 60 m och 200 m. På 60 m var han några få hundradelar från personrekord. Tiden blev 7.41. Hans segertid på 200 m blev slutligen 24.88. Han hoppade även längdhopp där han slutade på en tredjeplats efter en rafflande tävling där Eric hoppade 5.55.

Istrums tredje kille som var med var Alexander Olsson som sprang 60 m på det nya personrekordet 8.80. Detta gav honom en stark tredjeplats. Han hade en hel löpardag då han kom femma i 200 m och fyra i 800 m. Han fick tiderna 30.36 på 200 m och 2.42.80 på 800 m.

Den äldsta deltagaren Istrum hade var Tova Gustavsson och hon sprang ett fint personrekord på 60 m som nu lyder 8.14 och det gav henne en fjärdeplats. Hon sprang även 200 m där hon sprang 27.16 och det säkrade en finfin silvermedalj. Hon avslutade dagen med längdhoppet där hon hoppade 4.98 som gav henne en femteplats.

Med alla individuella grenar klart var det Västergötland i ledning med 1,5 poäng före Bohuslän-Dal. Detta gjorde att stafettlaget var tvungna att vinna över Bohuslän-Dals lag för att ta hem serien.

Annons

Eric Nilsson Struck var med i laget från Istrum och gjorde en otroligt bra sträcka. På sistasträckan stod avgörandet där Mariestads Andrei Popa lyckades ta sig förbi Bohuslän-Dals löpare de sista 50 meterna och därmed vann Västergötland distriktskampen för första gången sedan 2013.

Västergötlands lag som segrade i distriktskampen

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan