Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
J*vla feminist

Jag skäms inte över att jag är feminist. Behöver jag det?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jasmin de Freitas

Annons

Många tror att feminister vill ha mer än bara jämställdhet, detta är absolut inte sant. Ordet feminism är ett samlingsbegrepp för människor med liknande åsikter som att alla kön är lika värda. Enligt mig så är det inte rätt att behöva ta skit för att man tycker att alla könen är lika värda och har lika rättigheter.

Detta begrepp tycker jag borde tas upp mer i samhället. Jämställdhet handlar inte bara om makt det handlar om rättvisa och respekt.

Annons

Annons

Är det rättvist att en kvinna ska bli förnedrad, slagen och våldtagen för att hon hade en kjol på sig?

Nej, det mest hemska med detta är att många kvinnor sedan får skiten för brottet för att vissa tycker att hon hade för lite kläder på sig m.m

Många män tycker att det är kvinnan som ska anpassa sig efter männnen, ska det verkligen vara så?

Men kära nån hur många pratar egentligen inte om hur kvinnor ska klä sig eller inte. En man har ju oftast bar överkropp på stranden när dom faktiskt kan välja att köpa en badtröja om dom vill det. Ska män då bli våldtagna för att dem badar med bar överkropp. Om en kvinna hade badat med bar överkropp så hade det troligtvis setts som äckligt eller skämmigt, men varför?

Jo, för att vi alla har normaliserat det.

Snälla alla föräldrar PRATA med era barn om detta! Tänk på hur ni är som förebilder!

Tindra Kinnander

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy