Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vilanbadet

Läsare oroliga för barnen efter kontantbeslutet

Vilanbadet blir kontantfritt – en fråga som engagerar läsarna. Oron för att barn inte kommer kunna ha tillgång till badet väger tungt på ena sidan av argumentationen, medan det smidiga i kortbetalning för personalen står som motargument.

Vilanbadet blir kontantfritt – en fråga som engagerar läsarna i tidningens kommentarsfält. Montage.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Efter ett beslut från kultur- och fritidsnämnden står det klart att möjligheten att betala med kontanter på Vilanbadet i Skara kommer att försvinna under 2022 – något som engagerar blev läsarna på tidningens Facebooksida.

Annons

Många är frustrerade för att kort- eller Swishbetalningar kan innebära att barn som själva inte har tillgång till betalningssätten nu kommer att uteslutas från badet.

– Mina barn och ungdomar som inte har kort eller swish kan alltså inte besöka er. Tråkigt, för jag kommer inte skaffa swish eller kort till dem, skriver en läsare i tidningens kommentarsfält.

Personen utvecklar senare sitt resonemang:

Annons

– För [att kunna använda] Swish krävs mobil, för kort måste jag betala 300 kronor per år, plus att barnen inte lär sig räkna vad de har kvar och vad saker faktiskt kostar. Kort och Swish är skit. Jag själv betalar också oftast kontant.

– Undrar hur de tänker? Många barn som inte kan bada nu, och inte vuxna heller, kommenterar en annan.

Läs mer: Svar på tal efter badgästernas ramaskri över kontantbeskedet

Argumentet om att Vilanbadet ska vara till för alla i kommunen är också återkommande i kommentarsfältet – vilket, enligt läsarna, innebär just tillgången till service genom kontantbetalning.

– Att de som betalar kontant har minskat så mycket beror väl på pandemin, säkert många äldre som inte vågat sig till badet än. Har ni tagit med det i beräkningen? Ett kommunalt bad ska ta emot kontanter så alla kommuninvånare kan utnyttja det.

– Det var ju tråkigt att läsa, kontanter ska vara kvar som betalningsmedel tycker jag, kommenterar en annan följare.

Annons

Det finns dock de läsare som ser det positiva i övergången till renodlad kort- och Swishbetalning, bland annat att ett kontaktfritt Vilanbad kan underlätta för personalen. Personen kommenterar som följande:

– Kontanter behövs inte idag, blir bättre och enklare för personalen och hantera!

LÄS MER: Svar på tal efter badgästernas ramaskri över kontantbeskedet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy