Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Insändare
Varför blev det så i Midgård?

Efter 10 års boende i Midgård konstateras att mellan oss boende, brukarna och personalen har det fungerat relativt konfliktfritt. Lite småtjafs, men inget allvarligt. Det mesta har varit brist på kommunikation.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Josefine Hektor

Annons

Det vi ser i dag har sin upprinnelse den dag kommunen fattade beslut om att brukare som inte bodde i Midgård skulle få sitt stöd av personalen där. Då gick man över gränsen för föreningens stadgar, vidare underlät kommunen att hos föreningen söka tillstånd för sin utökade verksamhet. Alla i Midgård, även kommunen, måste rätta sej efter föreningens regelverk. Verksamheten utökades så att boende undrade om Fontänens nerlagda verksamhet hade flyttat in hos oss.

I Midgård bor riktigt gamla, 90 plus. Flera av dessa kände ett obehag att vistas i våran trädgård då många i deras syn okända vistas på gården. Min granne som är brukare, vi pratar med varandra nästan varje dag, hen mår inte dåligt. Träffade en annan brukare på gården, hen mår heller inte dåligt. Min fundering är om personalen använder brukarna som slagträ i sin frustration. Det är ju lätt att vinna sympati - titta brukarna mår dåligt.

Annons

Annons

LÄS MER: Ord står mot ord på Midgård: ”Inte samma bild av verkligheten”

Jag tycker som ordförande Ask, tala om för honom om det är otrevliga ni möter och tala om vilka brukare som mår dåligt. Vi boende hjälper till efter bästa förmåga. Brukarna är inget problem, har aldrig varit ett problem och kommer aldrig att bli ett problem. Dom är en del av oss i Midgård.

Vidare vore det önskvärt om omsorgsnämndens ordförande samt omsorgschef offentligt bad de boende i Midgård om ursäkt då det är kommunens agerande som är orsaken till haveriet i Midgård. Många, särskilt gamla, tar illa vid sej att som grupp bli uthängda som handikapsfientliga.

Boende i Midgård

LÄS MER: Kommunens boendestöd tvingas bort från Midgård - oro för att även nattpersonalen stoppas av styrelsen: ”Det blir inte bra”

LÄS MER: Steg i trappan, dörrar stängs och folk sitter på trädgårdsmöblerna -”oacceptabelt”: ”Kommunen har tagit sig friheter”

Annons

LÄS MER: Styrelsens nya krav: Avvisa brukaren omedelbart - annars kan alla lägenheter sägas upp

Annons

LÄS MER: Styrelsen eniga - nattpersonalen får inte övernatta på Midgård: ”Inte ett måste om du frågar oss”

LÄS MER: Midgårds hot om uppsägning - ”juridiskt tveksam”

LÄS MER: Mötet ställs in - all personal på Midgård har hittat nya lokaler: "Vill tacka för den här tiden"

LÄS MER: Situationen ”oacceptabel” på Midgård - personal kränks och brukare vill inte bo kvar

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy