Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Nu tar Erik och Anders över arvet efter morfars farfar

Det är 148 år sedan Götenesonen Frans Gustaf Grönlund grundade bleck- och plåtslageriet i Skara. Nu har barnbarnsbarnbarnen, bröderna Erik och Anders Nystedt, tagit över familjeföretaget och blir därmed femte generationen att styra skutan Grönlunds Plåt in i framtiden.

Anders och Erik Nystedt är femte generationen som driver Grönlunds Plåt.

Annons

Den 15 december tog bröderna officiellt över Grönlunds Plåt från föräldrarna Marika och Lars Nystedt.

– Det var 1873 som morfars farfar startade som plåtslagare här i Skara och vi ska nu stolt föra vidare företaget in i framtiden, säger Anders Nystedt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så blev Grönlunds plåt det goda exemplet

Annons

Annons

Han och brodern Erik är femte generationen i samma familj att driva företaget vidare. Efter att grundarens äldste son gått i sin fars fotspår, tog även hans tre söner över bleck- och plåtslageriet. Sonen Sven axlade familjeföretaget fram till 70-talet, men när han hastigt gick bort klev svärsonen Lars Nystedt in i firman tillsammans med hustrun Marika.

– Planeringen och genomförandet av generationsskiftet har pågått i många år och det här var sista pusselbiten som skulle falla på plats, säger makarna som nu lämnat över ägarskapet till sina söner Anders och Erik.

2019 förärades bröderna Nystedt med utmärkelsen Det goda exemplet på Skaras näringslivsgala.

På 148 år har den lilla hantverkarverkstaden växt till en modern tillverkningsindustri och idag kallar de sig själva för en systemleverantör med fokus på legoarbeten.

– Idag arbetar vi med tillverkning av produkter med plåt som utgångsmaterial. Allt från kompletta ventilationsaggregat till papperskorgar, säger Erik Nystedt.

2019 förärades dessutom bröderna med utmärkelsen Det goda exemplet på Skaras näringslivsgala "för visat engagemang och ansvarstagande för dem som i dag står utanför arbetsmarknaden".

– Ständig utveckling är otroligt viktigt för att vara verksam i så många år, konstaterar Erik Nystedt i ett pressmeddelande.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy