Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Endast välfärdsarbetaren är vaken...

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i Skara och Götene djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast välfärdsarbetaren är vaken.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Julen är en tid då många får återhämtning och hinner reflektera över året som gått. Men för många innebär jul- och nyårshelgerna arbete. Året runt, dygnet runt finns Kommunals medlemmar där med sitt yrkeskunnande redo att göra Sveriges välfärd värd namnet. Dom städar, kör buss, släcker bränder, ger omsorg och vård, lagar mat och mycket mycket mer - oavsett om det är en vanlig tisdag eller jul- eller nyårsafton.

Annons

Annons

Men dessa yrkesskickliga proffs som får Sverige att gå runt får inte alltid det dem förtjänar. På vår önskelista står i år:

• Högre löner. Det kan inte vara så år 2021 eller någon gång - att arbeta i välfärden ska vara likställt med dåliga villkor.

• Höjd bemanning. Kommunals medlemmar behöver fler kollegor. Många av våra branscher är idag underbemannade och många upplever stress och tung arbetsbelastning. Många orkar inte arbeta fram till pension.

• Trygga anställningar. Att veta när man ska jobba och hur stor lönen kommer bli underlättar livet. Att ha tillsvidareanställd personal med rätt kompetens påverkar dessutom kvalitén och kontinuiteten i verksamheterna.

• Arbetstider som går att kombinera med resten av livet. Att arbeta på obekväma arbetstider är en förutsättning för att välfärden ska fungera. Att kunna påverka när den obekväma arbetstiden ska förläggas skapar förutsättningar att kombinera privatliv och arbetsliv.

Christina Emanuelsson, ordförande Kommunal Skara Götene

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy