Annons

Annons

Annons

Skara

Läsartext
För 33:e året firades ”lilla julafton” vid Båtsmanhuset

Snart är det jul. I lördags var det åter dags för en av Skara Gilles trivsamma traditioner. Ända sedan 1988, då Båtsmanshuset togs i bruk, har det gamla huset varit en viktig del av julfirandet. Men i år var det lite annorlunda.

Detta är en läsartext.

För 33:e året firades ”lilla julafton” vid Båtsmanhuset. Foto: Erik Sånnek

Annons

Förråden på gården hade kompletterats med Megas bodar och ljusslingorna blänkte. Hemslöjdare fanns på plats och gästerna kunde köpa både lotter och korv i stånden. Det rådde en trivsam atmosfär på gården.

Inne i huset bjöds det som vanligt på glögg och hembakat julgodis. I stugvärmen kunde man också sitta ner och njuta av trivsam julmusik. Thomas och Sven-Erik bjöd på härlig stämning blandat med varm humor. Åhörarna lockades då och då att stämma upp i allsång.

Annons

Annons

I år var det Roger Palm som läste ”Tomten” från trappan på Båtsmanshuset. Foto: Erik Sånnek

När det blev dags för diktläsning bjöds det på en nyhet. En tjugoårig tradition gick in i ett nytt steg när Roger Palm gav upp sin stämma och med tydlig röst deklamerade Viktor Rydbergs dikt ”Tomten”.

Med tanke på den stora publiken, skedde framförandet på trappan inför hundratalet imponerade besökare.

Det var många som njöt av julstämningen på gården vid Båtsmanshuset. Foto: Erik Sånnek

Trots den allmänna försiktigheten, kan det konstateras att ”Lilla Julafton” blev en välbesökt aktivitet med många nöjda inblandade. Försäljarna log vackert, julgodiset tog slut, musiken värmde och den härliga traditionen med ”Tomten” lever vidare. Nu kan vi alla blicka fram emot den stora julafton.

Och ett nytt spännande år med Skara Gille.

Tommy Kroon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan