Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

KLART: Johan Sjöhagra blir ny vd för Jula AB

Nu är det klart vem som tar över Jula Ab efter Johan Frykberg. Det blir Johan Sjöhagra som sedan tidigare är ett välkänt namn i Julas organisation. Han kommer närmast från tjänsten som DSO (Director Sales Operations) för Jula AB.

Text: 

Johan Sjöhagra blir ny vd för Jula AB. Foto: Jula.

Annons

− Det känns mycket bra att få in Johan som ny vd för Jula AB. Det är en styrka att kunna göra den här typen av viktiga tillsättningar internt. Vår strategi, att hela tiden ha med oss successionsperspektivet i våra tillsättningar, gör att vi har starka interna kandidater, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Julas vd slutar efter 19 år i företaget: ”Jag känner att det är ett bra tillfälle att sluta nu”

Annons

Annons

Johan Sjöhagra har i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv inom retail. Han har genom åren haft chefspositioner inom bland annat Ikea, Ica, El-Giganten och ÖoB.

I maj 2018 tillträdde han tjänsten som vd för Jula Sverige AB, och i mars 2019 blev han chef för Julas samtliga försäljningskanaler (Director Sales Operations). Johan tillträder den nya tjänsten som vd för Jula AB 1 januari 2022.

− Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som vd för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bland annat etablering i Finland. Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare, säger Johan Sjöhagra.

Under 2022 ska Jula bland annat etableras på den finska marknaden med både varuhus och e-handel samt etablera e-handel i Europa. Jula ska öppna flera nya varuhus på befintliga marknader och utveckla sin e-handelsverksamhet.

− Med tanke på de stora utvecklingsplaner vi står inför känns det mycket bra att vi får en ny stark vd för Jula AB på plats. Johan är en naturlig och tydlig ledare med djup förankring i Julas värderingar och en god ambassadör för Julaandan. Vi arbetar strategiskt i utvecklingen av Jula Holding koncernen och jag är övertygad om att Johan kommer att göra ett mycket bra jobb i vår strävan av renodla våra verksamheter med fokus på kärnverksamheten. Johan har även god förståelse för familjeföretaget och det sätt som vi långsiktigt byggt verksamheten. Vi har ett gott samarbete, säger Karl-Johan Blank i pressmeddelandet.

Rekryteringen av en ny VD till Jula Holding fortsätter och man hoppas att den tjänsten ska kunna tillsättas inom kort.

Annons

Annons

Till toppen av sidan