Annons

Annons

Annons

Skara

Fixartjänst för gamla är igång - här är det brandmannen kan hjälpa till med

Klättra på stegar, byta gardiner och montera brandvarnare. Nu kommer säkerhetsservice till Skara kommun för att hjälpa äldre, minska risker i hemmet och förebygga fallolyckor, skriver kommunen på sin hemsida.

Ponts Düring, förvaltningschef samhällsskydd mellersta Skaraborg och Magnus Thorsell, brandman samhällsskydd mellersta Skaraborg. Foto: Arkiv/Skara kommun

Annons

– Vi gör detta för att skapade en ökad trygghet hos våra äldre och minska antalet olyckor i hemmet. I Sverige skadas drygt 100 000 äldre personer varje år på grund av fallolyckor och detta är något som vi vill förebygga, säger Magnus Thorsell, brandman på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg.

Säkerhetsservice utförs av personal från Samhällsskydd Mellersta Skaraborg, och i synnerhet är det brandmannen Magnus Thorsell som rycker ut. Tjänsten är gratis och hit kan äldre nu vända sig för en extra hand. Säkerhetsservicen är redan igång.

Annons

Annons

Fixartjänst erbjuds i många av landets kommuner. Foto: Arkiv

– Vi kan hjälpa till med allt från att byta glödlampor, proppar och batteri till att sätta upp gardiner, tavlor och montera brandvarnare, förklarar Magnus.

Hit kan man även vända sig för att få hjälp med en säkerhetsrond i hemmet. Vid denna går man tillsammans igenom en checklista för att se vad som behöver åtgärdas i hemmet för att öka brandsäkerheten och minska risken för fall- och halkolyckor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan