Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Efter dramatiska ökningen – fallen minskar markant i Götene

Föregående vecka sköt antalet nya fall i Götene kommun i höjden, med närmare 30 nya fall. Men under vecka 48 minskade fallen igen – och det markant.

Bild: Arkivbild

Annons

Blott tre fall. Så många kunde konstateras i Götene kommun under vecka 48 – vilket är en markant minskning från den dramatiska ökningen kommunen såg föregående vecka, då antalet nya fall ökade till 27 fall.

Samtidigt ökar spridningen i Västra Götalandsregionen överlag, och man har nu konstaterat det första fallet av omikronvarianten i Regionen. Men sett till smittspridningen överlag har Skaraborg lägst incidens av de olika delarna av Regionen, meddelade ansvariga under en digital pressträff i veckan.

Annons

Annons

Skaraborg är dock den del i Västra Götalandsregionen där incidensen är som lägst – och som överlag har just minskat.

Av kommunerna i tidningens övriga bevakningsområde ligger smittosiffrorna fortsatt på jämna nivåer – förutom i Skövde, där antalet nya fall har sjunkit från ett femtiotal, till 25 nya fall.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy