Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Insändare
Insändare: Vi måste alla hjälpas åt

I samband med att vi startade ombyggnationen av Scenskolan för snart tre år sedan har vi i samarbete med Arbetsförmedlingen anställt tre flyktingar i deras första arbete i Sverige.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”För dig som har ett eget företag är det en unik möjlighet att dels utveckla ditt företag, dels göra en verkligt viktig samhällsinsats”, menar insändarskribenterna.

Annons

Lönen fastställes i samråd med Arbetsförmedlingen för var och en och vi får ett statligt rekryteringsstöd.

För sju år sedan anställde vi får första flykting på liknande villkor. Samtliga har lyckats skaffa egna bostäder med hänvisning till anställningen hos oss och de har cirka tio barn tillsammans som alla är etablerade i sina skolor. Deras fruar har arbeten eller går i utbildning.

Annons

För dig som har ett eget företag är det en unik möjlighet att dels utveckla ditt företag, dels göra en verkligt viktig samhällsinsats. Du kontaktar Arbetsförmedlingen så hjälper de dig både med rekrytering och med formalia.

Annons

Visste du att cirka 30 procent av våra sjuksköterskor och läkare och cirka 50 procent av våra undersköterskor har invandrarbakgrund?

Förmodligen inte, för det är siffror som sällan kommer fram i debatten, där vi bara talar om våra integrationsproblem. Det förekommer nästan aldrig att vi berättar om vad invandringen betyder för Sverige.

När Alexander Isak gör mål för Sverige i fotboll är vi stolta och gläds med våra vänner från Eritrea. Det finns många invandrare i Sverige som varje dag gör ännu större insatser för vårt land.

Cecilia Meijer och Bo Fredriksson, Emprender AB

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy