Annons

Annons

Annons

Annons

Konflikten om arbetsmiljön i omsorgen

Insändare
Kommunen måste tänka om – ge nattpersonalen återhämtning!

Under de senaste avtalsförhandlingarna lyckades Kommunal få igenom en sänkning av heltidsmåttet för nattpersonal på två timmar per vecka, från 36,20 till 34,20. Detta träder i kraft 1 april 2022. Nu vill arbetsgivaren Skara kommun förkorta arbetspassens längd från tio timmar till 9,27 vilket kommer att göra att man får arbeta lika många nätter i alla fall.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Sandra Skeppar

Annons

Förbättringen med det sänkta heltidsmåttet går helt förlorad. Vi undrar varför Skara kommun vill ta bort möjligheten för personalen att orka arbeta 100 procent?

När vi ser både till forskning och hur andra kommuner gjort blir det tydligt. Det som Skara kommun planerar kommer inte att göra situationen bättre för nattpersonalen. Snarare tvärtom. Forskning visar att kvaliteten på sömnen blir sämre av att jobba natt vilket kan leda till att man blir lättirriterad, får svårare att fokusera och sämre förmåga att sätta sig in i andra personers situationer. Man bör jobba max 2-3 pass i rad för att sedan få minst två dygns återhämtning. 

Hela tanken med att nattarbetstiden sänktes vid avtalsförhandlingarna var att nattpersonalen ska orka arbeta heltid och att vi på så vis kan behålla kompetensen på arbetsplatserna.

Annons

Annons

LÄS MER: Konflikt om nattarbetarnas scheman - kommunen och facket oeniga

Det finns inget annat sätt att göra heltidsarbete möjligt än att arbetsgivaren skapar förutsättningar som gör att man orkar att jobba heltid. Det behöver vara rätt bemanning och ett schema som ger återhämtning. Det är därför personalen behöver få den extra nattens återhämtning istället för att korta arbetspassen. 

Att få in en heltidsorganisation i en deltidsorganisation kräver därför större budget. I Skara är det beslutat att detta ska ske i befintlig budget. Hur kan kommunen garantera en hållbar schemaläggning och ett säkerställande av att alla orkar arbeta 100 procent om det inte får kosta någonting? För oss går den matematiken inte ihop.

Enligt det schemaförslag vi sett från kommunen så har nattpasset senarelagts från 21.15 till 21.30 eller 22.00 och man slutar dessutom senare på morgonen. Med detta förslag så blir det ingen förbättring för nattpersonalen eftersom de ändå arbetar dygnets tyngsta timmar, när kroppen egentligen behöver sova. Om man istället slutar tidigare på morgonen så ger det mer återhämtning än att börja senare på kvällen. Att inte behöva starta upp kroppen i morgonarbetet gör att det är enklare att varva ner och somna när man kommer hem. Man har sovit sina timmar och vaknar tidigare och får på så vis mer tid för socialt liv. Men det allra bästa ur återhämtningssynpunkt är en extra dags ledigt vilket det blir om man behåller 10 tim/natt.   

Annons

Annons

När vi ser till andra kommuner som gjort på liknande sätt har det resulterat i att personalen går ner till deltid för att orka eller att de lämnar vårdyrket helt. Varför ska Skara kommun göra om samma misstag? Hur säkerställer arbetsgivaren att personalen får en hållbar återhämtning genom att förkorta arbetstiden? 

Målet är att alla ska orka arbeta heltid, inte att man ska behöva gå ner i tid för att få tillräckligt med återhämtning.

Kommunal Skara-Götene

Annelei Svensson Huvudskyddsombud Säbo

Emerentia Adolfsson Arbetsmiljösamordnare

Christina Emanuelsson Ordförande

Annons

Annons

Till toppen av sidan